Urmărește emisiunea live
Dacian Cioloș, primele măsuri pentru absorbția fondurilor europene
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Dacian Cioloș a susținut, vineri, declarații de presă după încheierea întrevederii cu comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu. Subiectul principal al discuției a fost accelerarea absorbției fondurilor europene.

"Trebuie terminant sistemul informatic, procedurile de creditare care nu sunt finalizate (...) Din câte am constatat sunt puține proiecte care sunt pregătite și în faza de a fi implementate. Am intenția să folosesc resursele umane, expertiza Băncii Europene de Investiții și Băncii Mondiale care ne pot furniza experți pentru a ajuta beneficiarii să își finalizeze proiectele. Voiam să îi mulțumesc doamnei comisar pentru sprijinul rapid pe care am înțeles că ni-l poate furniza Comisia Europeană în ideea de a tranparentiza și eficientiza activitatea administrației.

Aici aș vrea să mă concentrez, într-o primă fază, la autoritățile de management care gestionează fonduri europene pentru că acolo există deja un grad de prioritizare. Am înțeles că putem avea în câteva săptămâni o expertiză finanțată de Comisia Europeană.

[citeste si]

Cei care sunt interesați să intre în administrația publică să fie convinși că vor fi evaluați în mod corect.

Am discutat și multe lucruri mai concrete privind proiectele de infrastructură care pot fi lansate, finalizate sau acoperite din fonduri europene. Am discutat de proiecte privind spitalele care sunt prevăzute să fie finațate din fonduri europene și care au fost blocate", a spus Dacian Cioloș.

Comisarul european, Corina Crețu,  a declarat că: "Am dorit să avem această întâlnire încă din prima săptămână de lucru a noului Guvern pentru a discuta măsurile și acțiunile ce se impun în vederea accelerării absorbției fondurilor europene. Mă preocupă închiderea în bune condiții a perioadei de programare 2007-2013, având în vedere că mai sunt doar șase săptămâni până la 31 decembrie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel