Dacian Cioloș: Agenda politică a fost dedicată salvării lui Liviu Dragnea
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Dacian Cioloș
Dacian Cioloș
Din perspectiva ultimelor întâmplări pe scena politică, Dacian Cioloș, alături de Dan Barna, președinte USR, a transmis un mesaj pe pagina personală de Facebook.

"În ultimele 18 luni, democrația noastră a avut numai de suferit. Agenda politică a fost dedicată salvarii de la pușcărie a lui Liviu Dragnea. Nu educația, nu sănătatea, nu infrastructura țării au fost prioritare ci modificarea codului penal pentru a salva politicieni corupți. Scandalul, minciuna și manipularea sunt instrumentele folosite agresiv de către coaliția de guvernare pentru a-și atinge scopurile.

În cazul Dragnea, pentru prima dată legea a fost modificată cu intenția clară de a anula o sentință pronunțată de o instanță de judecată. Faptul că după 30 de ani de la Revoluție niște politicieni folosesc puterea primită de la cetățeni pentru a-și regla problemele penale personale este un semnal clar că avem nevoie de o reformă profundă a clasei politice.

O coaliție parlamentară majoritară și-a folosit puterea legislativă ca să intervină în procesul de Justiție. Fundamentele dreptului, ale justiției și ale moralei publice au fost demolate pe 4 iulie 2018 de parlamentarii PSD-ALDE.

De asemenea, în ultimele 18 luni dialogul politic s-a degradat într-un ritm îngrijorător. Nivelul de incompetență și nepotism al actualului guvern este de neconceput pentru o țară cu multe resurse de inteligență, creativitate și profesionalism", a fost mesajul apărut pe pagina de Facebook a lui Dacian Cioloș, președinte fondator Mișcarea România Împreună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel