Dacia în topul vânzărilor în Germania
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Masini noi
Masini noi
Vânzările de autoturisme în Germania au urcat cu 9,1% în luna mai, la 332.962 unităţi, în timp ce Dacia a raportat un avans de 3,9%, la 7.807 vehicule, arată datele Autorităţii Federale din domeniul Transporturilor (KBA), transmite AFP.

Brandurile Renault şi Volkswagen au raportat scăderi ale vânzărilor de 11% şi, respectiv, 4,6% luna trecută, în timp ce livrările brandului Ford au înregistrat un avans de 18%.

Din totalul automobilelor vândute pe piaţa germană în luna mai, 33,3% erau echipate cu motoare diesel, 59% erau echipate cu motoare pe benzină, 1,4% erau vehicule electrice şi 5,8% hibride.

În primele cinci luni din acest an, vânzările de autoturisme noi pe cea mai mare piaţă auto din Europa au crescut cu 1,7%, la 1,52 milioane de unităţi, în timp ce Dacia a raportat un avans de 8%, la 33.738 vehicule.

Ford a raportat un avans al vânzărilor de 6,4%, în perioada ianuarie-mai 2019, în timp ce livrările Renault şi Volkswagen au înregistrat un declin de 1,7% şi, respectiv, 4,5%.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Vezi și: Renault decide dacă va începe negocieri de fuziune cu Fiat Chrysler

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel