Dacia Hamster Hybrid, proiect prezentat la Monaco la sfârşitul lunii
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
dacia
dacia

Renault va prezenta, la sfârşitul acestei luni, proiectul Dacia Hamster, un hibrid diesel-electric, în cadrul conferinţei internaţionale pe tema automobilelor ecologice care se va desfăşura între 31 martie şi 3 aprilie la Monte Carlo.

„Automobilul nu va fi prezentat fizic. Estimăm că maşina va fi gata în 2012. Este o maşină de laborator. La Monte Carlo va fi prezentată doar lucrarea ştiinţifică“, a declarat Dan Marinescu, profesorul care conduce echipa din Universitatea Piteşti care lucrează la proiectul hibridului Dacia, citat de Gândul.

Profesorul Dan Marinescu spune că Dacia Hamster Hybrid-Electricway 4WD reprezintă un studiu al Centrului de Cercetare Universitară Ingineria Automobilului, din cadrul Universităţii din Piteşti, având ca scop realizarea unui automobil cu emisii de dioxid de carbon de 99 g/km.

La conferinţa de la Monaco, lucrarea ştiinţifică - denumită Hamster Electricway 4WD- Plug-in Hybrid Vehicle - va fi prezentată de un colectiv de la Universitatea Piteşti format din şase persoane: Dănuţ Gabriel Marinescu, Ion Tabacu, Florin Şerban, Ştefan Tabacu, Viorel Nicolae şi Mircea Drăghici, potrivit site-ului oficial al manifestării.

Citeşte şi:

Renault va lansa în 2012, în Europa, două modele marca Dacia

Cum va arăta noua Dacia Sandero

Se lansează Dacia Popster, un monovolum de 14.800 de euro. Ce mai pregăteşte Renault

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel