”Dacă va candida Kovesi, vom alege pe cineva din justiția reală”. Anunțul lui Simion (AUR) pentru prezidențiale
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
george simion. FOTO: captura video @AUR
george simion. FOTO: captura video @AUR
George Simion a dezvăluit planul AUR pentru alegerile prezidențiale.

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și-a anunțat lista de candidați pentru alegerile europarlamentare care vor avea loc anul viitor, în iunie, iar de pe acestă listă lipsește tocmai liderul formațiunii politice, George Simion, care afirmă că viitorul său este în continuare la București.

În ceea ce privește candidatul AUR pentru alegerile prezidențiale, întrebat dacă numele acestuia se va afla tot cu un an înainte, cum s-a întâmplat în cazul alegerilor europarlamentare, George Simion a afirmat că acesta ”va fi anunțat imediat după ce se termină alegerile europarlamentare, din 9 iunie, pentru a vedea dacă avem sprijinul populației pentru a da viitorul președinte al României.

Nu vrem să fim o unealtă în mâna PSD-ului, care să se folosească de noi doar pentru a repeta scenariul Iliescu - Vadim din 2000. Cred că de data asta, românii nu îl vor mai vota pe Iliescu, cred că românii s-au trezit”, a spus George Simion, la Antena 3 CNN.

Mai mult decât atât, liderul AUR susține că ”toate scenariile, toate sondajele arată în momentul acesta faptul că AUR va da un candidat în turul al doilea al alegerilor”.

Citește și: Alegeri europarlamentare 2024. Lista AUR

Simion: Îmi văd viitorul, mai departe, la București, pentru țara noastră

Întrebat de ce nu se află pe lista AUR pentru Parlamentul European, George Simion a ținut să sublinieze că ”avem oameni potriviți pentru Instituțiile Europene. Noi nu suntem un partid mic, nu ne gândim la criteriul de locomotivă. Avem suficiente figuri care merită votate, care au ce face la Bruxelles. Eu îmi văd viitorul, mai departe, la București, pentru țara noastră”, a mai spus Simion.

Cât privește candidatura sa la alegerile prezidențiale, acesta a evitat să dea un răspuns concret, precizând că AUR are ”10 variante de candidați”, iar varianta finală va fi anunțată după alegerile din iunie 2024.

La insistențele moderatoarei, George Simion a afirmat că ”o să vedem dacă vor candida președinții de partid sau niște candidați serviți, cum ar fi dl. Geoană sau dna Kovesi.

Și, în funcție de asta vom face următoarele mișcări politice. Acum am făcut o lansare cum s-a văzut mai rar în România”, a mai spus Simion.

Potrivit acestuia, ”partidul va decide în funcție de mediul ambient, pentru că suntem într-o junglă numită politică și trebuie să luăm cele mai bune decizii pentru țara noastră, de acea vom da noi, AUR, ca să luăm deciziile potrivite pentru români. (...)

Depinde de profilul contracandidaților, dacă va candida dna Kovesi, poate vom alege pe cineva din justiția reală, justiție care a ținut cu oamenii și nu i-a băgat pe nedrept la închisoare, cum s-a întâmplat cu mulți antreprenori și a pus dna Kovesi economia pe butuci”, a spus Simion, evitând să dea un răspuns clar.

”Vom decide cine va candida din partea AUR după ce se termină alegerile europarlamentare din 9 iunie, care sunt cele mai importante, pentru că ele dau tonul pentru restul anului. (...) În interiorul partidului sunt foarte multe nume (n.r. de prezidențiabili). Claudiu Târziu, Cristian Terheș, Gheorghe Piperea, Ioan-Aurel Pop, Mircea Diaconu, Andrei Marga”, a spus Simion, subliniind că partidul ar putea susține varianta lui Pop pentru Cotroceni. ”Am putea susține această variantă, fiindcă mi se pare o soluție corectă”, a mai spus Simion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel