Dacă suferi de această boală NU ai voie să mănânci BANANE sub nicio formă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Dacă suferi de această boală NU ai voie să mănânci BANANE sub nicio formă / Foto: Pixabay
Dacă suferi de această boală NU ai voie să mănânci BANANE sub nicio formă / Foto: Pixabay
Află în articol în ce cazuri nu ai voie să mănânci banane.

Bananele conțin de patru ori mai multe proteine, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multă vitamina A și de două ori mai multe vitamine și minerale. Sunt, totodată, bogate în potasiu și fibre. Studiile au arătat că bananele reduc presiunea arterială, două astfel de fructe pe zi scăzând-o cu 10%. Zece banane pe zi pot reduce presiunea sângelui aproape la fel de mult ca și medicamentele, grație potasiului conținut.

Din păcate, însă, banană nu este fructul perfect, cel puțin în unele cazuri. Persoanele care suferă de alergii pot avea reacții la acest fruct, dar la fel se poate întâmplă și în cazul altora, cum ar fi kiwi, mango, avocado, scrie Publika.md.

Dacă te afli în acest caz, ar trebui să fii atent și la ingredientele din iaurturi, creme, batoane energizante etc.. Reacțiile alergice la banane pot apărea imediat după ingerare și la maximum o ora. În cazuri rare se poate ajunge chiar și la șocul anafilactic, conform Realitatea.net.

Bananele nu sunt recomandate pentru consum persoanelor care urmează un tratament pentru boli cardiace. De asemenea, cei care au constant migrene trebuie să evite bananele, aceste fructe nu fac decât să amplifice durerile neplăcute de cap, scrie KanalD.ro. Nu în ultimul rând, bananele ar trebui evitate de cei care au probleme la rinichii.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci prea multe banane

Din cauza conținutului ridicat de tiramină și feniletilamină, bananele consumate în cantități mari pot provoca dureri de cap din cauza că cei doi aminoacizi dilatează vasele de sânge. Presiunea sângelui în creier devine astfel crescută, și așa apar durerile de cap.  Prea multe banane pot cauza și somnolență. Asta pentru că conțin și triptofan care, odată ajuns în creier, stimulează producția de serotonină, hormon care îți poate da o stare de somnolență greu de stăpânit.

Consumul în exces al bananelor poate duce și la apariția hiperpotasemiei, care poate duce în timp la apariția infarctului cardiac. Prea multe banane duc și la deteriorarea nervilor. Asta pentru că vitamina B6 găsită în aceste fructe, dacă e în supradoză, afectează nervii aflați la extremități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel