Dacă s-ar fi repetat Colectiv la concertul din hala din Sectorul 1, ar fi fost Armand la fel de vinovată ca Piedone?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Busculadă la un concert din București/ captură video Instagram
Busculadă la un concert din București/ captură video Instagram
A fost busculadă la un concert dintr-o hală din București. Sute de tineri s-au călcat în picioare. 

Nouă tineri au fost răniți la un concert din București, din Sectorul 1 al Capitalei. Un participant la eveniment a dat cu spray lacrimogen în interior, acolo unde erau sute de tineri. Ei s-au călcat în picioare, la propriu, în busculada formată. ”De ce nu oprește? Să oprească” se aude un strigăt disperat al unui tânăr. ”Toată lumea s-a îmbulzit înspre ușă” a spus un participant la concert, la Antena 3. El își amintește că, în disperarea de a ieși din acea hală, speriați că nu puteau respira - și gândindu-se la ce s-a întâmplat la Colectiv - s-au spart sticle, s-au călcat în picioare, și-au pierdut încălțămintea și au călcat în cioburi. Respectivul participant a mai vorbit și despre răni mai grave, dar care nu au fost confirmate de echipajele de intervenție, care au vorbit despre nouă persoane care nu au necesitat transportul la spital și o persoană care a mers ulterior la urgențe, acuzând o stare de rău, după ce a inhalat substanța iritantă. ”Era să murim” sau ”A fost ca la Colectiv” au spus tinerii care au lăsat în urma lor sticle sparte, încălțăminte și telefoane mobile, căzute pe podeaua halei. 

Erau la un eveniment mult așteptat, marca Trapsodia, unde vedeta, Ian, unul dintre cei mai cunoscuți trapperi din țară, avea să le ofere o seară de neuitat, alături de invitații speciali. 

Evenimentul a avut loc la Galeria Senat. Concret, este vorba despre ”Combinatul Fondului Plastic construit în perioada 1966-1972 ca un complex de clădiri multifuncționale în domeniul artistic” după cum scrie pe site-ul spațiului expozițional ce se descrie ca ”neconvențional” pentru artă și tehnologie. Este o hală din Sectorul 1 al Capitalei. 

Citește și: La un pas de tragedie la un concert dintr-o hală din București, după ce tinerii s-au călcat în picioare. Participant: "Ne-am gândit la Colectiv"

Din fericire, așa cum arată bilanțul, a fost doar o seară stricată, un eveniment eșuat, telefoane și încălțăminte pierdute. Dar dacă era mai mult de atât - amintindu-ne și de Colectiv - ar fi avut primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, vreo vină? Chiar în aceste zile a fost o nouă amânare în dosarul Colectiv. Până acum, primarul Sectorului 4 a fost găsit vinovat de instanță, la pachet cu proprietarii clubului și cu pirotehniștii, pentru acea dramă. Procurorii au cerut pedepse spre maximul prevăzut de lege în cazul lui Cristian Popescu Piedone, acesta riscând peste opt ani de închisoare pentru că... era primarul Sectorului. În acest context, doar întrebăm, dincolo de înverșunarea politică, dacă s-ar fi repetat - Doamne ferește!- Colectiv în Sectorul 1, așa cum tinerii au crezut, ar fi fost Clotilde Armand vinovată? 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel