Dacă la noi construiesc alții, noi o facem în Palestina
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Companiile româneşti ar putea participa la dezvoltarea mai multor proiecte mari de infrastructură pe care Autoritatea Naţională Palestiniană le va dezvolta în perioada următoare şi care au deja asigurată finanţarea, a declarat ministrul afacerilor externe, Teodor Baconschi, aflat în vizită la Ramallah.

"Diverse companii româneşti ar putea fi interesate de aceste proiecte. Este vorba inclusiv de noul aeroport care va fi construit la Ierihon, întreţinerea flotei de avioane ar putea fi asigurată de o firmă românească", a spus ministrul Baconschi, adăugând că aceste proiecte beneficiază de finanţarea necesară, inclusiv din partea unor ţări arabe din regiunea Golfului, informează Agerpes. Totodată, participarea românească la aceste proiecte ar putea fi discutată şi cu ocazia unei reuniuni a unui consiliu bilateral al oamenilor de afaceri pe care partea română s-a angajat să îl organizeze la Bucureşti în perioada următoare.

În plus, Guvernul României cooperează cu Autoritatea Naţională Palestiniană şi pe linia acordării mai multor zeci de burse de studii pentru cetăţenii palestinieni, în domeniile urgenţelor civile, medical şi al ingineriei, precum şi pentru un transfer de expertiză în domeniile sănătăţii şi finanţelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel