Data actualizării:
Data publicării:

"Dacă eram acasă, muream". Tânăr din Crevedia, rudă cu persoanele care s-au stins în urma exploziilor din Crevedia: Unchiul meu a vrut să facă bine, dar s-a dus în pământ

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Alin, un tânăr din Crevedia, rudă cu cele două persoane decedate - soț și soție -, a făcut mai multe declarații.

"Eram la Buftea cu părinţii şi toată familia. Nu era nimeni acasă. La ultima explozie, ne-a aruncat  în şanţ. Pe mine primul şi nevastă-mea era trântita pe jos. Rudele mele sunt cele care au murit", a povestit Alin.

"Mi-a dărâmat tot explozia. Dacă eram acasă, muream sigur. Am încercat să îmi scot rudele. Am scos câţiva oameni cu căruciorul. Când a buşit ultima oară, a fost foarte tare, pentru că a fost camionul ăla mare încărcat full (n.r. plin). Acum mi-e frică de asta care este umflată. Toată lumea  zice că asta ar buşi mai rău decât toate", a mai spus tânărul din Crevedia.

"Unchiul meu cred că făcuse sesizări. A vrut să facă bine, dar nu a mai putut, că s-a dus în pământ", a mărturisit acesta.

În prezent, pompierii se află la fața locului, în Crevedia, aruncând cu apă pe cisterna care a rămas acolo pentru a diminua riscul unei explozii.

Fosta staţie GPL din Crevedia nu mai avea autorizaţie de mediu de aproape 3 ani,  figurând în acte cu un rezervor de 5.000 de litri şi o pompă. Stația nu ar mai fi trebuit să funcţioneze din data de 14 octombrie 2020, după ce societatea comercială a notificat APM Dâmboviţa cu privire la încetarea activităţii.

Direcţia Naţională Anticorupţie a deschis dosar penal in rem pentru abuz în serviciu, în care investighează posibile fapte de corupţie ale unor funcţionari cu atribuţii de control, potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres. De asemenea, Parchetului General urmează să stabilească ce activităţi au fost derulate de societatea care avea staţia de GPL şi cum au fost efectuate controalele.

Vezi și:  "Când o să murim, de la GPL-ul ăsta o să murim". Martor la explozia de la Crevedia: Ştiam, dar ce puteam să facem, dacă domnul patron are bani mulţi? 

ISU nu ar fi informat Agenția de Mediu în legătură cu ce se întâmpla la Crevedia: "Dacă eram înştiinţaţi, puteam să cerem controale"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel