Cuvântul anului 2017 în SUA
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Cuvântul anului 2017 în Statele Unite este feminism.

Cuvântul "feminism" a fost unul dintre cele mai consultate online pe durata întregului an 2017, se afirmă într-un comunicat de presă transmis de cel mai important dicționar american, care publică în luna decembrie un palmares anual.

Situația femeilor a fost unul dintre marile subiecte de discuții în 2017 în Statele Unite. La sfârșitul lunii ianuarie, mai multe sute de mii de persoane au defilat în țară după învestirea lui Donald Trump.  

Cuvântul "feminism" a rămas în actualitate și grație Hollywoodului, odată cu lansarea în primăvară a filmului "Wonder Women", în care supereroina de benzi desenate este interpretată de Gal Gadot, și cu succesul fenomenal al serialului "The Handmaid's Tale", inspirat din romanul omonim al scriitoarei Margaret Atwood, ce descrie o societate americană care basculează spre o dictatură ultraconservatoare.

[citeste si]

Termenul s-a impus definitiv în 2017 odată cu acuzațiile de agresiune sexuală formulate împotriva celebrului producător de film Harvey Weinstein și cu numeroase alte acuzații similare apărute după aceea în industria de divertisment, politică și mass-media.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel