Cutremurul din Taiwan ar putea arunca industria globală a smartphone-urilor în haos: Cel mai mare producător de cipuri din lume își oprește activitatea
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Un producător taiwanez de cipuri, responsabil pentru 90% din cele mai avansate procesoare de calculatoare din lume, și-a oprit producția miercuri, pe fondul cutremurului.

Producătorul de semiconductori din Taiwan (TSMC) produce microcipuri de înaltă performanță utilizate în smartphone-uri, mașini, servere cloud și tehnologii cu inteligență artificială - iar fabricile sale trebuie să funcționeze în permanență pentru a satisface cererea.

Un purtător de cuvânt al TSMC a declarat reporterilor că o parte din echipamentele sale au fost avariate, iar lucrătorii au fost evacuați din mai multe dintre locațiile cheie ale firmei, în timp ce instalațiile au fost inspectate pentru daune și pentru siguranța viitoare.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,2 grade, care a eliberat o energie echivalentă cu cea a unei bombe atomice, a ridicat un semnal de alarmă cu privire la vulnerabilitatea sectorului semiconductorilor din Taiwan, în contextul în care tensiunile dintre China și Statele Unite privind suveranitatea insulei se intensifică.   

Analiștii de la Barclays au declarat că unele fabrici de semiconductori foarte sofisticate trebuie să funcționeze fără întreruperi 24 de ore din 24, 7 zile din 7, timp de mai multe săptămâni, iar întreruperile ar perturba procesul, ceea ce ar duce la creșterea presiunii asupra prețurilor în acest sector.

Acest lucru ar putea provoca un "impediment pe termen scurt" în producția de electronice

Acest lucru ar putea provoca un "impediment pe termen scurt" în producția de electronice în economiile axate pe produsele din amonte, cum ar fi Japonia și Coreea, precum și în economiile axate pe produsele din aval, cum ar fi China și Vietnam, au spus ei.

TSMC a suferit o mică lovitură și la Bursa din Taiwan, unde acțiunile TSMC au scăzut cu 1,3% la închiderea de miercuri. 

Dar cutremurul, care a ucis cel puțin 9 persoane și a rănit alte peste 900, nu numai că a determinat principalul producător de cipuri din națiunea insulară să își evacueze facilitățile de producție. De asemenea, a suspendat lucrările la șantierele de construcții care extind operațiunile TSMC.

Dar compania a declarat că puternicul cutremur a cruțat în mare parte operațiunile sale de producție.

Producătorul de cipuri a menționat că o cantitate modestă de echipamente a fost avariată la unele facilități, dar reprezentanții TSMC au declarat că se așteaptă la o recuperare completă și rapidă. 

Aceste opriri bruște ale activității vor avea probabil un impact real, dar temporar, asupra producției de microcipuri, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel