AVERTISMENT despre CUTREMURUL de 7 pe Richter, produs astăzi. A fost anticipat!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Cutremur Seismic Center
Cutremur Seismic Center
Activitatea seismică din zona Mării Caraibelor, unde în această seară a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 7,3 grade pe scara Richter, a fost intensă în ultima lună. 

Puerto Rico, spre exemplu, a fost lovită de mai multe cutremure în ultimele două săptămâni, cele mai puternice fiind de 5,7 grade (luni) şi 6,4 grade (marţi). 

Pe 24 decembrie 2019, un cutremur cu magnitudinea de 4 grade a avut loc în apropiere de Dominica, Martinica şi St. Lucia. Pe 25 decembrie, un seism de 4,2 ggrade a fost înregistrat lângă Saint Kitts şi Nevis şi Guadelupa. La doar o zi după, Dominica a fost zguduită din nou de un cutremur de 4,2 grade. 

Avertisment despre un cutremur de 7

"Centrul seismic spune de câţiva ani că zona de est a mării Caraibelor este foarte activă şi că ne putem aştepta la seisme mici zilnic. De asemenea, am fost avertizaţi că, pe măsură ce distanţa temporală dintre cutremure creşte, cu atât ele vor fi mai puternice. Cu toate astea, un cutremur de 7 grade vine la o perioadă de 20-30 de ani", a declarat dr. Joan Latchman de la Centrul Seismic al Universităţii Indiilor de Vest, la începutul lunii ianuarie.  

"Aceasta este realitatea şi trebuie să ne luăm măsuri pentru a fi pregătiţi. Daunele provocate depind de momentul în care vor avea loc astfel de cutremure. De asta trebuie să ne luăm măsuri. Da, este normal să fim îngrjoraţi", a mai spus Joan Latchman. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel