Cutremure Turcia și Siria. Peste 24.000 de oameni au pierit sub dărâmături
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Cutremurele de luni din Turcia şi Siria s-au soldat cu peste 24.000 de morţi, potrivit unui bilanţ provizoriu, pe măsură ce tot mai puţine victime sunt găsite în viaţă sub dărâmături, transmite sâmbătă dpa.

Doar în Turcia, cel puţin 20.665 de oameni au fost ucişi şi 80.088 au fost răniţi în cele două cutremure puternice care au lovit regiunea luni, potrivit noilor cifre date publicităţii sâmbătă dimineaţa. În Siria vecină, unde ajutorul internaţional ajunge greu, ultimul bilanţ indică 3.553 de morţi şi 5.276 de răniţi.

Bilanţul total în ambele ţări se ridică la 24.218 de morţi, potrivit dpa, citată de Agerpres.

Autoritatea de Gestionare a Dezastrelor şi Urgenţelor din Turcia, AFAD, a transmis că peste 90.000 de oameni au fost evacuaţi din regiunea afectată de cutremure care cuprinde 10 provincii turce. Peste 166.000 de voluntari şi echipe de salvare iau parte la operaţiuni, printre care se numără şi peste 8.000 de specialişti străini.

Postul public de televiziune TRT a relatat că echipele de salvare au scos un bărbat în viaţă dintre ruine la 125 de ore după cutremure, în cartierul Cebrail, din Antakya.

Cel puţin patru oameni au fost scoşi cu viaţă vineri noapte din clădirile prăbuşite, în oraşul sirian Jableh, potrivit Semilunii Roşii siriene. 

Vezi și:Cutremure Turcia. Hartmann: Această catastrofă duce la o slăbire  fundamentală a puterii, o reconsiderare a rolului Turciei în lume

Turcia se teme acum de cutremurul ”cel mare”, care va lovi Istanbulul. Experții îngrijorați: Ce e mai rău urmează să vină

Româncă din Turcia, despre calvarul prin care trec oamenii

Mirela Gultekin, o româncă aflată în Turcia, a povestit la Prima News cum sunt salvaţi oamenii de sub dărâmăturile provocate de cutremurele devastatoare din această țară.

"Oamenii sunt salvaţi în fiecare oră. Încă se scot în viaţă. Din Iskenderun au scos chiar o familie formată din patru persoane. Este absolut un miracol, pentru că au trecut mai mult de 100 de ore de la cutremur şi acum ne uităm la ştiri şi stăm cu sufletul la gură şi nu ne putem abţine să nu plângem pur şi simplu pentru faptul că au venit foarte multe echipe de salvare din toată lumea - sunt din 96 de ţări. Acum, lucrurile avansează mult mai repede. Ar fi fost atât de bine ca echipele să fi ajuns din primele zile. Atunci sunt convinsă că mult mai mulţi oameni ar fi putut să fie salvaţi", a spus Mirela Gultekin. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel