Cutremure 2019. Oamenii de știință: "Ne aşteaptă numeroase dezastre"
Oamenii de știință sunt de părere că în 2019 vor avea loc mai multe cutremure, încetinirea periodică a mișcării de rotație a Pământului determinând producerea unor seisme puternice.
Roger Bilham, profesor la University of Colorado in Boulder, și Rebecca Bendick, de la University of Montana in Missoula, au analizat toate seismele mai mari de 7 grade pe Richter, înregistrate din 1900, până în prezent, și au depistat cinci perioade în care a existat o activitate seismică mult mai intensă decât în restul timpului, scrie The Guardian.
Aceștia au explicat că mișcarea de rotație a Pământului este strâns legată de activitatea seismică. "Această relație este puternică și ne arată că am putea avea o creștere a numărului de cutremure majore anul viitor", a spus Roger Bilham.
De asemenea, potrivit șamanilor din Peru, la finalul anului 2018, lumea se va confrunta cu erupții vulcanice, cutremure, dar și alte dezastre naturale. "Ne aşteaptă numeroase dezastre. Prezicem şi ni se arată că vor urma multe erupţii vulcanice. Cutremurele vor continua. Este ceea ce primim pentru tot răul pricinuit Mamei Natură. Marea este şi ea supărată şi va continua să afecteze umanitatea", a declarat Jairo Osco.
Vezi și: Cutremure devastatoare. Pe ce loc de află seismul din 1977 din România
Eclipsă 21 ianuarie 2019. Cutremure eclipse - analiză Seismic Center
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News