Cutremur România, exercițiu. Primăria Bucureşti asigură echipe de permanență
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Primăria Municipiului Bucureşti, prin instituţiile şi direcţiile aflate în subordine cu atribuţii în domeniul siguranţei cetăţenilor şi situaţiilor de urgenţă, a continuat pe parcursul nopţii trecute intervenţiile în cadrul exerciţiului naţional "Seism 2018". 

În acest sens, reprezentanţii PMB, alături de Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, au luat parte la toate exerciţiile la care a fost solicitată participarea administraţiei publice locale.

Astfel, în cadrul exerciţiului "Seism 2018", Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale a Municipiului Bucureşti a deschis cele 20 de containere de prim ajutor (canicula), acestea fiind amplasate astfel: la Piaţa Romana - rond ASE, Gara de Nord, Piaţa Victoriei - Muzeul Antipa, Piaţa Romana – Metrou, Parcul Herăstrău, Sos. Ştefan cel Mare colţ cu Str. Barbu Văcărescu, Piaţa Iancului, Magazin Bucur Obor, Piaţa Universităţii - Spitalul Coltea, Piaţa Universităţii – Arhitectură, Piaţa Romă - Str. Gabroveni, Piaţa Muncii, Piaţa Unirii - Magazin Unirea, Dristor – Metrou, Str. 11 Iunie colţ cu Bld. Regina Maria, Parcul Carol, Piaţa Unirii - Bld. Regina Maria (tramvai 32), Parcul Cişmigiu, Eroilor, Grozăveşti - Carrefour Orhideea.

Personalul medical este asigurat de medicii şi asistentele din cabinetele şcolare punând la dispoziţie truse de prim-ajutor, pat pentru consultaţie şi apă. De asemenea, ASSMB continua inventarierea paturilor disponibile din cadrul spitalelor dar şi a frigiderele pentru persoane decedate şi capacitatea acestora.

Răspunzând solicitării Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ASSMB a luat măsuri de reducere a numărului de pacienţi programaţi pentru intervenţii chirurgicale, fiind păstrate în rezervă 23 de săli de operaţie (plus o altă sala la cerere) în 12 din cele 19 spitale aflate în subordinea Municipalităţii, respectiv: Spitalul Coltea, Spitalul Carol Davila, Spitalul Burghele, Spitalul Filantropia, Spitalul Foişor, Spitalul Gomoiu (pediatrie), Spitalul Cantacuzino, Spitalul OMF, Spitalul Giuleşti, Spitalul Malaxa, Spitalul Colentina şi Spitalul Sfânta Maria.

De asemenea, la nivelul celor 19 spitale s-a asigurat, în regim permanent, accesul la investigaţii de laborator, radiologie, computer tomograf şi RMN, astfel: analize de laborator în 11 laboratoare (şi la cerere în alte 2), investigaţii radiologie cu 4 aparate de radiologie (şi la cerere cu alte 2 aparate), şi investigaţii computer tomograf cu 3 aparate.

DGASMB a distribuit apă şi sandwich-uri

Pe parcursul nopţii trecute, membrii echipei de urgenţă a DGASMB au monitorizat 4 situri menţionate în cadrul exerciţiului naţional "Seism 2018": S.C. Iuta S.A, Fabrica de bere Rahova , Academia Romana, Academia de Poliţie. Acestea sunt considerate zonele cu cele mai mari pagube în cadrul simulărilor.
De asemenea, în această dimineaţă, la ora 06.00, DGASMB a distribuit 1400 sandwich-uri, 700 cornuri şi 1400 de sticle de apă destinate persoanelor sinistrate.

STB SĂ asigura transportul sinistraţilor

Într-o primă etapă, toate traseele de bază ale STB SA au fost asigurate 100 %, fără a exista linii afectate sau suspendate. De asemenea, legăturile cailor de comunicaţie ale STB SA au fost în funcţiune, fără probleme constatate.
Potrivit STB, capacitatea totală de transport comunicata a fost de 865 - 870 autobuze funcţionale, cu personal încadrat (schimbul 1/ schimbul 2, respectiv schimbul 3).

La solicitarea Centrului Operaţional al Municipiului București, pentru preluarea a 30.000 de sinistraţi din Capitală, STB SĂ asigura o capacitate de transport de 276 de autobuze (109 sinistraţi/ autobuz).
Mijloacele de intervenţie existente ale STB sunt în număr de 35, iar personalul echipelor de intervenţie este asigurat de 62 de angajaţi.
În cadrul exerciţiului, pentru salvarea unei persoane rănite, a fost solicitată o macara pentru intervenţie, care a ajuns la locul indicat la ora 01:55, la ora 03:10 fiind finalizata intervenţia.

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, sprijini echipaje de salvatori

În cadrul exerciţiului, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a dublat misiunile de patrulare în vederea menţinerii ordinii și siguranţei publice, zonele marilor spitale fiind perimetrele în care s-au concentrat cele mai multe echipaje.
Și în perimetrul clădirilor grav avariate au fost dispuse forţe de intervenţie ale Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti, cu misiunea de sprijinire a echipelor ISUBIF.
Fabrica de bere Rahova a fost locul unde au avut loc mai multe acţiuni. În această zonă, între orele 18.00 și 04.30, alături de celelalte instituţii, poliţiştii locali au participat la patru acţiuni de salvare, asigurând menţinerea ordinii și sprijinul specialiștilor ISUBIF.

În ceea ce priveşte Compania Municipală Consolidări Bucureşti, pe timpul nopţii, angajaţii acesteia au fost pregătiţi pentru a interveni în situaţia în care ar fi fost solicitaţi, în zona centrală a Capitalei.

De asemenea, în cadrul exerciţiului, cele 8 utilaje puse la dispoziţie de companie au fost pregătite pentru a acţiona. Pentru rapiditate, acestea au fost parcate în parcarea clădirii din str. Franceza nr.30 din Centrul istoric al Capitalei.
Totodată, Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti S.A. a pregătit pentru intervenţie 6 nacele, din care una dotată cu 4 generatoare, 2 Mcv-uri, 4 proiectoare şi 10 lămpi pentru iluminat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel