CUTREMUR România, 14 martie 2022. Seism în Vrancea. INFP, anunț/ Al DOILEA cutremur de peste 4 pe Richter, în Vrancea. ”S-a simțit destul de bine”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Două cutremure de intensitate medie s-au produs astăzi în zona seismică Vrancea. 

UPDATE: INFP anunță că la ora 09:32, un al doilea cutremur mediu s-a produs în zona seismică Vrancea, cu magnitudinea de 4,3 pe Richter. Seismul s-a produs la adâncimea de 100 de kilometri. 

”S-a simțit destul de bine.” raportează o persoană din Iași, pe site-ul INFP. ”Am o casă din lemn și s-a auzit zgomot la îmbinarea lemnelor. Nu l-am simțit stând pe scaun” scrie o altă persoană din Gârleni, Bacău. 

Vezi aici lista completă a celor care au raportat că au simțit activitatea seismică. 

---- 

Un cutremur s-a produs în România, în zona seismică Vrancea, la ora 00:31. Este apreciat ca fiind un ”cutremur mediu” de către INFP. A fost înregistrat la adâncimea de 103 kilometri, având o magnitudine de 4,2 pe Richter. 

”Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 88km E de Brașov, 88km S de Bacău, 107km NE de Ploiești, 108km V de Galați, 112km NV de Brăila, 157km N de București, 168km SV de Iași, 179km NE de Pitești, 200km E de Sibiu, 212km SV de Chișinau” anunță INFP. 

Cutremurul s-a simțit la suprafață, după cum arată INFP, în raportarea de pe site-ul oficial. 

Vezi raportul seismic în GALERIA FOTO

 

În cazul unui cutremur puternic, e important să fiți calmi și să-i liniștiți și pe cei din jur. Nu fugiți pe scări și nici nu luați liftul, ci poziționați-vă într-un loc sigur, sub o grindă, sub un obiect masiv care v-ar putea proteja ori lângă un perete interior. Înainte de a fi într-o asemenea situație, asigurați-vă că în locuință obiectele care ar putea să cadă și să fie distruse în caz de cutremur - sau chiar să vă rănească - sunt bine fixate în perete sau de un alt element solid. Nu suspendați obiectele grele. Asigurați-vă că aveți o minimă rezervă de urgență: apă, conserve, lanternă, aparat radio portabil, baterii, medicamente de bază. 

Citește și: Aplicația care te ajută în caz de cutremur în România. Zone potențial inaccesibile și străzi blocate parțial sau total în urma unui seism și alte informații interesante

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), a afirmat, recent, că în perioada următoare se așteaptă la cutremure mici, în timp ce un cutremur mare ar putea să aibă loc în jur de 2040. ”Următorul mare cutremur va fi în jurul anului 2040. Un mare cutremur, cu o magnitudine de peste 6 și ceva. Deci, din punctul meu de vedere, nu se pune problema unui cutremur catastrofal până la această dată!” afirma Gheorghe Mărmureanu. 

Citește și: EXCLUSIV  CUTREMURUL care a lovit, în 10 noiembrie, România. Senatorul Marinescu, detalii zguduitoare. Bilanțul nu a fost niciodată finalizat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel