UPDATE. Cutremur puternic în județul Gorj. Arafat: Rog populația să nu intre în panică!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Cutremur puternic în județul Gorj
Cutremur puternic în județul Gorj
Luni a avut loc un cutremur de 5,2 grade, la 21 de km de Târgu Jiu, care a afectat România, Serbia și Bulgaria.

În ziua de 13.02.2023, 16:58:06 (ora României), s-a produs în Oltenia, Gorj un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 15 km.

Cutremurul s-a produs la 102km SV de Sibiu, 107km NV de Craiova, 137km V de Pitesti, 166km E de Timisoara, 179km S de Cluj-Napoca, 183km SE de Arad, 196km V de Brasov, 218km E de Belgrade, 222km E de Zemun, 224km V de Ploiesti.

Din cauza adâncimii reduse, seismul s-a resimțit foarte puternic, mai ales în Târgu-Jiu. Oamenii au simțit cum se mișcă clădirile vreme de câteva secunde.

Arafat: Așteptăm să vedem dacă apare vreo solicitare de sprijin. Rog populația să nu intre în panică

„Nu avem informații referitoare la vreun impact al acestui cutremur. Până acum nu s-au primit apeluri prin 112, iar situația este dinamică, așteptăm să vedem dacă apare vreo solicitare de sprijin. Conform procedurii, colegii de la pompieri trebuie să iasă și să facă verificări acolo unde a fost resimțit cutremurul. Nu pot să mă pronunț în locul seismologilor, însă din ceea ce știu sunt separate faliile și cutremurul nu poate avea legătură cu cele din Turcia”, a declarat Raed Arafat la Realitatea Plus.

„Despre pregătirea de cutremur și despre modul de reacție noi am mai vorbit. Există dotare care să ne permită să mobilizăm efective pentru intervenție. Dacă sunt necesare măsuri precum solicitarea de sprijin internațional, asta întotdeauna poate să se întâmple și există toate procedurile stabilite împreună cu colegii din structurile europene. Noi sperăm să nu fie niciun efect al cutremurului de azi. Eu rog populația să nu intre în panică și mai ales să nu cadă victime campaniilor de dezinformare și de manipulare care pot să se deruleze acum”, a continuat acesta.

„Pentru partea de informare în ceea ce privește reacția potrivită în timpul unui cutremur, aici avem două surse: portalul ISU, „Fii pregătit!” și aplicația DSU care are o zonă educativă cu toate recomandările”, a mai spus Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel