Cutremur puternic în California, de 6,2 grade
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Un cutremur puternic a avut loc în California în jurul prânzului. 

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade în largul coastei Californiei de Nord a zguduit o mare parte a statului la scurt timp după prânz, ora locală, potrivit datelor de la US Geological Survey, relatează CNN. Cutremurul s-a produs chiar lângă Cape Mendocino, lângă comitatul Humboldt, și a fost simțit până la San Francisco și Chico, California.

„La început a fost lent, dar apoi a început cu adevărat”, a spus șeriful din comitatul Humboldt William Honsal pentru CNN. „Nu am mai avut o astfel de agitație din 2010”, a mai spus acesta.

Agenții de intervenție în caz de urgență din comitatul Humboldt evaluează pagubele, dar nu există informații despre răniți sau despre daune catastrofale. Au fost găsite o serie de daune minore la clădiri, inclusiv sticlă spartă, a spus Honsal.

Pagube în magazinele din zonă

Fotografiile unui mic magazin alimentar din Ferndale, chiar la nord de epicentrul cutremurului, au arătat sticle de vin sparte și pâine, cereale și alte articole căzute pe culoar.

”Este multă mizerie”, a declarat proprietarul magazinului Rangeet Singh pentru CNN, estimând prejudiciul la 15.000 de dolari. Majoritatea mărfurilor uscate pot fi salvate, dar nu și vinul. Multe dintre sticlele sparte erau vinuri scumpe și șampanie în stoc pentru sărbători.

Sistemul de avertizare timpurie a trimis mesaje cu puțin înainte de cutremur

Sistemul de avertizare timpurie a cutremurelor din California a funcționat pentru cei care sunt înscriși pentru alerte pe dispozitivele lor mobile. Honsal a spus că a primit alerta cu aproximativ 10-15 secunde înainte de a simți că pământul se scutură.

Biroul pentru Servicii de Urgență al statului „monitorizează activ” și „coordonează îndeaproape cu partenerii locali din regiune pentru a proteja comunitățile de orice impact secundar”, a scris agenția pe Twitter.

Comitatul Humboldt este puțin populat, cu aproximativ 135.000 de locuitori răspândiți pe aproximativ 4.000 de mile pătrate. Zona se află în apropierea graniței dintre California și Oregon, la aproximativ 270 de mile nord de San Francisco. Au fost detectate mai multe replici, dar nu este de așteptat un tsunami, potrivit biroului șerifului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel