Cutremur pe scena politică. Adio, stabilitate? Prima propunere de ieșire de la guvernare a miniștrilor PNL. ”Să fie convocat BPN luni, la prima oră!”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
gov.ro
gov.ro
Congresul PSD de alegere a președintelui și a candidatului la prezidențiale s-a lăsat cu daune la adresa PNL. Liderii social-democrați s-au întrecut în considerații critice la adresa liberalilor, fără a-i numi direct, și la adresa lui Nicolae Ciucă. 

Prietenia dintre Nicolae Ciucă, președintele PNL, și Marcel Ciolacu, președintele PSD, nu a ieșit la suprafață la Congresul PSD de sâmbătă. Lupta a părut deschisă prin declarațiile acide ale liderilor social-democrați, care și-au ”desemnat” adversarul politic la alegerile prezidențiale și parlamentare: PNL și Nicolae Ciucă. 

Ciucă, reacție acidă după Congresul PSD: PNL va face tot ce îi stă în putință pentru a împiedica următorul fapt: Ciolacu, președinte

Președintele PNL Satu Mare, deputatul Adrian Cozma, a ieșit cu un mesaj ferm, a propus convocarea Biroului Politic Naţional al partidului, luni, la prima oră, şi analizarea de urgenţă a retragerii miniştrilor PNL din guvernarea Ciolacu. Reacţia acestuia vine după atacurile lansate la adresa PNL la Congresul PSD de sâmbătă, conform Agerpres. 

”Ipocrizia şi duplicitatea conducerii PSD exprimată astăzi la Congresul PSD m-au determinat să propun convocarea BPN al PNL, luni, la prima oră, şi analizarea de urgenţă a retragerii miniştrilor PNL din guvernarea Ciolacu. Eu cred că, în condiţiile declaraţiilor şi acuzaţiilor absurde, populiste şi mincinoase făcute de Ciolacu, Grindeanu şi alţi fruntaşi ai PSD la adresa preşedintelui şi a membrilor PNL, faptele şefilor PSD nu pot trece nesancţionate. (...) Nu cred că vreunul dintre colegii mei vor mai putea sta la masă la şedinţele de guvern sau în alte condiţii cu cei care astăzi ne-au jignit atât de rău” a reacționat deputatul liberal. 

”Ceea ce a făcut domnul Grindeanu este total nedemn şi neelegant pentru un ministru. Şi dacă are onoare ar trebui să-şi dea demisia urgent cu tot cu ceasul acela scump de la mână pe care îl tot ascunde. (...) Marcel Ciolacu nu trebuie să meargă în această competiţie din poziţia de prim-ministru. Dacă tot urăşte atât de mult PNL şi pe preşedintele Iohannis, să renunţe la funcţia de prim-ministru” a mai transmis Adrian Cozma.  

Atacurile PSD la PNL, pe scurt

”Suntem diferiți de adversarii noștri, suntem mai buni decât ei. Vă rog doar să vă uitați la balerinul politicii românești, pentru că ori de câte ori se întâmplă ceva bun în țara aceasta, ori de câte ori se inaugurează vreun tronson de autostradă, ori de câte ori ceva bun se întâmplă, acesta face spume” a spus Alfred Simonis, social-democratul din Timiș. 

”Să aducem pe pământ armatele de ostași galbeni. Se pretind un fel de roi de albine, care dau miere, dar de fapt nu fac decât să stea cu mâinile în buzunarele altora. Cel mai bine se pricep să fure munca altora. Sunt de fapt niște viespi care-și fac cuibul în casele altora. Așa ziși ostași care vor să ne facă să credem că sunt providențiali, apostolici și scriitori de succes. În realitate, sunt niște impostori, specialiști în politici parazitare” a afirmat și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. 

”Sunt foarte buni, jos pălăria, dar nu pentru România. În schimb sunt foarte buni pe comunicare, aici recunosc, nici măcar nu glumesc. Tot ce au făcut ei este ideal, ceea ce facem noi nu este bine. Săptămâna trecută am aflat că trebuie să câștige ei, fiindcă trebuie să plece PSD-ul de la guvernare, care cheltuie banii poporului” a susținut Mihai Tudose. 

”Venirăm și noi de la Craiova,  de la 240 de ciuci distanță, că așa se spune acum de când ostașul s-a apucat să borneze toate autostrăzile și să scrie best-seller-uri” a declarat Lia Olguța Vasilescu. 

Vezi aici mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel