Cutremur, la miezul nopții, în Muntenia
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Un cutremur cu magnitudinea de ml 2.9, la adâncimea de 6 kilometri s-a produs, miercuri seara, la orele 23:21:42, în Muntenia, Ialomița.    

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 85km E de Bucuresti, 94km E de Ploiesti, 96km SV de Braila, 114km SV de Galati, 127km NE de Ruse, 130km NV de Constanta, 164km SE de Brasov, 170km N de Varna, 181km E de Pitesti, 214km S de Bacau, informează Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Gheorghe Mărmureanu: În 2040, va avea loc un ”mare cutremur”

'Va fi un cutremur cu o magnitudine de peste 7, cu efecte puternice, însă acest lucru depinde de o multitudine de factori și parametri, precum: ora, anotimpul, locația, epicentrul, unde îi va prinde pe oameni, la serviciu, acasă, la școală etc. De exemplu, la cutremurul din 4 martie 1977, au căzut multe clădiri. Am văzut blocuri care s-au prăbușit, deși altele care erau în proximitate, mai rău construite, nu au căzut. Prin urmare, a depins și de direcția, poziția, cutremurului. Sunt o mulțime de factori cu privire la producerea cutremurelor. Nu este o chestiune de ghicit cum se va întâmpla exact.', a declarat Prof. Dr. Ing. Mărmureanu.

'Am scris numeroase cărți pe această temă, acolo am arătat în detaliu. De exemplu, a fost un cutremur în 1802, cel mai mare ca anvergură, dar nu a murit nimeni. S-a simțit de la Moscova până la Cairo. Este adevărat că au căzut foarte multe biserici și clădiri. Și, din aceste motive, vă spun că lucrurile sunt foarte relative.', a concluzionat profesorul Mărmureanu, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel