Cutremur la CFR Marfă: Conducerea, demisă de Dan Șova
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Conducerea CFR Marfă a fost decapitată
Conducerea CFR Marfă a fost decapitată
Întregul Consiliul de Administrație (CA) al CFR Marfă a fost demis, miercuri seară, în urma unei ședințe care a început în jurul orei 16:00 și s-a terminat noaptea târziu cu reprezentanții Adunării Generale a Acționarilor, relatează HotNews.ro.

Informația a fost confirmată pentru sursa citată de către președintele demis al CA CFR Marfă, Liviu Radu.

Consiliul de Administrație al CFR Marfă fusese numit conform prevederilor OUG 109/2011, ordonanța privind managementul privat în companiile de stat.

"Au fost reprezentanții Adunării Generale a Acționarilor la ședință. S-au prevalat de un articol de lege pentru a ne demite. Eu consider că nu am avut niciodată acțiuni care să prejudicieze compania. Voi discuta cu colegii mei și vom vedea ce facem", a declarat Radu.

Citește și Verdict pentru CFR Marfă. Ce a decis FMI

"La ședință au fost membrii AGA, însă nu îi știu pe toți pentru că și AGA a fost schimbată de curând. A mai fost și domnul Adrian Nica, șeful Corpului de Control de la Minister", a mai spus Radu.

Surse apropiate discuțiilor dintre guvern și delegația FMI-BM-CE au declarat pentru sursa citată că Dan Șova le-a transmis reprezentanților troicii că vrea să scoată companiile controlate de Ministerul Transporturilor de sub incidența guvernanței corporative (OUG 109/2011).

Revocarea conducerii CFR Marfă  survine după schimbarea recentă a conducerii private de la Compania Națională Aeroporturi București și după schimbarea, în urmă cu o lună, și a jumătate din membrii Consiliului de Administrație de la Tarom.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel