Cutremur, joi, în România, la 123 km de București
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Cutremur în România
Cutremur în România
În ziua de 09 Septembrie 2021, la ora 11:57:13 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Făgăraș-Câmpulung, Argeș, un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.4, la adâncimea de 5km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 46km SV de Brasov, 60km NE de Pitești, 77km NV de Ploiești, 96km SE de Sibiu, 123km NV de București, 158km NE de Craiova, 175km N de Ruse, 190km SV de Bacău, 201km SE de Cluj-Napoca, 218km V de Brăila, transmite INFP.

Cutremur vineri, 27 august, în România

Un cutremur cu magnitudinea 3,2 pe Richter s-a produs vineri, 27 august 2021, la ora locală 5:30 în judeţul Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

În august, în România s-au produs 38 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,1 pe scara Richter. Cel mai important seism din acest an a avut loc pe data de data de 26 mai, cu o magnitudine de 4,7 grade. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Cutremur puternic în Haiti

Amintim că, recent, un cutremur cu magnitudine 7,2 s-a produs în Haiti. USGS a încadrat cutremurul la categoria „violent”, care pe scara sa înseamnă al doilea cel mai ridicat nivel. Numeroase clădiri - biserici, magazine şi locuinţe - s-au prăbuşit în acest seism puternic, sute de locuitori fiind prinşi sub plăci de beton.

Peste 60.000 de case au fost distruse sau deteriorate. Multe ţări au acordat asistenţă, prin trimiterea de personal, alimente de primă necesitate şi echipamente medicale. Premierul Ariel Henry, care a declarat starea de urgenţă timp de o lună în cele patru departamente afectate de dezastru, a mulţumit duminică comunităţii internaţionale pentru sprijinul acordat.

Preşedintele american Joe Biden a oferit asistenţa SUA pentru Haiti după puternicul seism. Preşedintele a autorizat un răspuns american imediat şi a mandatat-o pe directoarea Agenţiei Statelor Unite pentru Ajutor Internaţional (USAID), Samantha Powers, să coordoneze acest efort, a indicat un oficial al administraţiei prezidenţiale americane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel