Cutremur înainte de alegerile din SUA: Culisele afacerilor lui Hunter Biden. Dungaciu, despre dubla măsură în cazul Trump
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
AGERPRES
AGERPRES
Recentele dezvăluiri privitoare la afacerile lui Hunter Biden, fiul candidatului democrat la președinția SUA, Joe Biden, au fost analizate de Dan Dungaciu, expert pe politică externă. Iată ce a spus analistul în exclusivitate pentru DC News!

Dan Dungaciu, specialist pe politică externă, a analizat recentele dezvăluiri privitoare la afacerile lui Hunter Biden, fiul candidatului democrat la președinția SUA, Joe Biden:

„Lucrurile sunt extrem de complicate. Diferența dintre Donald Trump și Joe Biden este că pentru Trump se aplică prezumția de vinovăție, pentru Joe Biden se aplică (cum e normal), prezumția de nevinovăție. Altminteri spus, când s-a vorbit despre influența Federației Ruse în alegerile din 2016, cu știința lui Trump, unde în mod normal trebuia să folosim prezumția de nevinovăție, toată lumea a folosit prezumția de vinovăție, adică a fost collusion. Ulterior, s-a văzut că nu a fost așa. Atitudinea față de Trump este: Trump e vinovat de orice.

În ceea ce-l privește pe Joe Biden, inclusiv din cauza temperamentului său, foarte opus de Donald Trump, expresiei sale foarte complicate și marcate de episoade de suferință, există o simpatie apriorică, se vede asta și în sondajele de opinie. Pe Joe Biden, mainstream-ul din SUA îl menajează. Asta a făcut-o dintotdeauna. Dacă ai fi avut pe masă un dosar legat de fiul lui Trump, similar cu cel legat de Hunter Biden, cred că mass-media de mainstream ar fi explodat în Statele Unite. De data aceasta nu a spus nimic, inclusiv rețelele de socializare, Facebook, Google sau Twitter, au interzis reportajul legat de laptopul lui Hunter Biden, reportaj difuzat de New York Post, al patrulea ziar din SUA. Iată, un ziar foarte important, foarte influent, care ajunge să fie cenzurat, oprit să își difuzeze pe rețelele de socializare conținutul reportajului. Blocajul mediatic a fost fără precedent“, consideră analistul.

Democrații au reușit să oprească dezvăluirile

„Nu avem sigur ce a făcut Hunter Biden în China, Ucraina, probabil și în Rusia. Este evident imoral. Putem presupune că s-a folosit de numele și influența tatălui său, dar deocamdată nu avem acel element care să-l lege pe Joe Biden de activitățile, inclusiv financiare, ale fiului său.

Presa de mainstream și majoritatea comentatorilor au spus că nu este nicio probă, prin urmare nu merită să discutăm această chestiune. Evident că este un mare semn de întrebare acolo, cum a ajuns fiul lui Biden să câștige atâția bani, fără o calificare. Dar, deocamdată sunt speculații și supoziții. Dacă în laptopul lui Hunter Biden s-ar fi aflat acele dovezi care să-l lege pe Joe Biden de activitate fiului său, sigur că am fi putut merge mai departe, dar laptopul acela nu va mai fi luat în considerare. Democrații au reușit să oprească această chestiune“, a punctat Dan Dungaciu.

Dacă nu era COVID-19, Biden avea o mare problemă

„În ultima dezbatere cu Trump, atunci când i s-a pus întrebarea legată de Hunter Biden, acesta a invocat o scrisoare apărută în presa de mainstream, semnată de 50 foști lucrători în zona de securitate, care au spus că e o manipulare rusească. Prin urmare, când Joe Biden a mers la ultima dezbatere, avea răspunsul pregătit. I se pregătise această variantă. Donald Trump nu a reușit să pună această chestiune pe agenda publică din SUA. Agenda a rămas dominată de COVID-19 și de chestiunea economică.

Biden a fost un tip norocos, problemele recente au făcut ca aceste teme să treacă în subsidiar. Dacă nu ar fi fost COVID-19, dacă nu ar fi fost consecințele dramatice economice ale pandemiei, cu siguranță că s-ar fi discutat altfel acest subiect. Joe Biden a scăpat de presiune, să vedem dacă vor conta aceste elemente, legate de posibila corupție a familiei Biden în asociere cu posibila implicare a familiei Clinton, dacă a influențat votul celor nehotărâți“, a conchis analistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel