Cutremur în România: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, primele informații
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat miercuri noapte, pe Facebook, la scurt timp după producerea cutremurului cu magnitudinea de peste 5 grade, că nu au fost raportate până în prezent pierderi de vieți sau pagube. IGSU 

Ora 01.20.55 cutremur cu magnitudinea de 5.2 grade pe scara Richter, la o adancime de 100 de km, in zona seismica Vrancea. La nivelul unitatilor subordonate IGSU, pana la aceasta ora nu au fost raportate efecte.

Un cutremur moderat s-a produs in noaptea de 27 spre 28 decembrie in regiunea Vrancea. Cutremurul a fost resimtit in Muntenia, Moldova si Sudul Transilvaniei.
Pana la aceasta ora nu au fost raportate pierderi de vieti sau pagube”, a fost mesajul postat pe pagina de socializare a IGSU, unde au fost reluate și câteva sfaturi pentru populație, din cadrul campaniei naționale "Nu tremur la cutremur".

[citeste si]

Ulterior, reprezentanții IGSU au actualizat mesajul:

Ora 02:20 – Până în acest moment nu s-au înregistrat efecte, la nivelul țării. Echipajele ISU continua monitorizarea eventualelor efecte.
În București
Ca urmare a seismului produs, în Capitală, nu au fost înregistrate apeluri la numărul de urgență 112. Un echipaj ISU București-Ilfov a fost trimis în zona Centrului Istoric pentru a verifica situația. Nu au fost raportate probleme la nicio unitate operativă proprie sau la alte imobile din București.

Ora 01:55 - de la ora producerii cutremurului, iar pana in acest moment nu s-au inregistrat efecte. Echipajele ISU continua monitorizarea situației.
Echipe operative au fost trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere”.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter s-a produs miercuri dimineață, la ora 1:20, în zona seismică Vrancea, conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Site-ul INFP s-a blocat imediat după producerea cutremurului, fiind disponibile doar datele legate de intensitate și adâncimea la care s-a produs seismul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel