Cutremur în piața media. Rupert Murdoch își anunță retragerea
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Rupert Murdoch se pregătește să demisioneze din funcția de președinte executiv al gigantului media Century Fox, anunță presa americană.În vârstă de 84 de ani, Murdoch va renunța la funcție în favoarea fiului său, James, mezinul familiei. 
Anunțul va fi făcut în câteva zile, dar reorganizarea companiei se va petrece la începtul anlui viitor. Rupert Murdoch va rămâne președinte al consiliului de administrație, iar fiul său Lachlan va fi promovat în funcția de co-președinte al Century Fox, conform CNBC.

Directorul executiv, Chase Carey va demisiona, la rândul său, urmând să primească o funcție de consultant în cadrul companiei sau să încheie un acord financiar cu Fox și să se retragă, până la sfârșitul anului.

James Murdoch are 42 de ani, fiind mai mic cu un an decât Lachlan. Surse citate de CNBC arată că frații vor lucra în parteneriat, după ce au agreat planul de administrare al companiei. 21st Century Fox a refuzat să comenteze știrea CNBC, admițând că succesiunea lui Murdoch va fi pe agenda CA la următoarea ședință.

CNBC remarcă faptul că este prima dată când Fox are doar reprezentanți ai familiei Murdoch, care deține majoritatea acțiunilor, în poziții de top management.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel