Cutremur în judeţul Vrancea în timpul nopții / Update: Nou seism în Buzău
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Inquam, de Octav Ganea
Foto: Inquam, de Octav Ganea
Un cutremur cu magnitudinea 3,5 s-a produs în noaptea de duminică spre luni, la ora locală 1:41, în judeţul Vrancea, zona seismică Vrancea. Un alt cutremur s-a produs și în Buzău, luni dimineață.

Update

Un nou cutremur slab cu magnitudinea 3,5 s-a produs luni dimineaţa, la ora 7:16, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul a avut loc la adâncimea de 127,1 kilometri, în proximitatea următoarelor localități: 50 km nord-vest de Buzău, 54 km vest de Focşani, 68 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 72 km est de Braşov şi 77 km nord-est de Ploieşti.

Știrea inițială

Un cutremur cu magnitudinea 3,5 s-a produs în noaptea de duminică spre luni, la ora locală 1:41, în judeţul Vrancea, zona seismică Vrancea.

Conform informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Seismul a avut loc la adâncimea de 140,1 kilometri, în proximitatea următoarelor oraşe: 51 km vest de Focşani, 61 km nord-vest de Buzău, 62 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 71 km est de Braşov şi 88 km nord-est de Ploieşti.

De la începutul lunii mai, în România au fost 31 de cutremure cu magnitudini între 2,1 şi 4,1. În 2023, cea mai puternică mişcare tectonică, de 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel