Data actualizării:
Data publicării:

Cutremur în Ilfov, la 20 de kilometri de București, resimțit în Ploiești. Constantin Ionescu, directorul INFP, dezvăluie care este cea mai expusă zonă a Capitalei

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Inquam, de Octav Ganea
Foto: Inquam, de Octav Ganea

Un cutremur produs în apropiere de Capitală a fost resimțit și la Ploiești. 

Un nou cutremur s-a produs, joi dimineața, în România. Seismul de 2,5 grade s-a produs în Moldova, județul Vaslui, la ora 6:26. Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs la o adâncime de 6,7 km, în apropierea următoarelor orașe: 7 km NV de Bârlad, 39 km S de Vaslui, 62 km SE de Bacău, 73 km NE de Focșani, 88 km SE de Roman, 97 km S de Iași, 98 km N de Galați.

În cursul zilei de ieri, 7 februarie 2024, un alt cutremur a fost înregistrat la ora 23:36. Seismul cu magnitudinea de 2,1 s-a produs la o adâncime de 25,9 kilometri şi a avut epicentrul în judeţul Ilfov, la 20 de kilometri nord-est de Bucureşti. Acesta a fost resimțit inclusiv la Ploiești. Toate acestea după ce, pe data de 5 februarie 2024, au fost înregistrate în total 5 cutremure în România: unul în Argeș, două în Dâmbovița, un altul în Vrancea și cel de-al cincilea în județul Ialomița.

Directorul INFP

În acest context, Constantin Ionescu, directorul INFP, a explicat într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN dacă există motive de îngrijorare după atât de multe cutremure produse în doar câteva zile. Întrebat în special despre seismul din Ilfov, acesta a spus:

"S-au mai produs cutremure crustale în zona Bucureștiului, în apropiere de București, chiar anul trecut s-a produs în nordul Capitalei un cutremur tot așa, de 2 grade. Mai mult zona de est a Bucureștiului, mai ales în toată platforma aceasta estică există falii foarte mici unde se produc din când în când cutremure cu magnitudini în jur de 3-4 grade maximum", a spus Constantin Ionescu.

Întrebat cât de frecvente sunt aceste seisme în București, acesta a spus: "Ele se produc o dată pe an, o dată la 2-3 ani. Nu au fost foarte dese și nu s-a produs așa un roi de cutremure cum s-a produs în alte părți, pe la Oltenia, sau pe la Galați, sau în alte zone".

Totodată, directorul INFP a precizat că seismul produs în apropierea Capitalei nu creează motive de îngrijorare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel