Cutremur de peste 7 grade în Indonezia. S-a resimţit până în Australia
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Un cutremur cu magnitudinea de 7,3 grade pe scara Richter a avut loc miercuri, în Indonezia. 

Un seism cu magnitudinea de 7,3 grade a lovit, miercuri, în jurul orei 20:25, Timorul de Est și s-a resimțit și în Australia și Indonezia.

Cutremurul s-a manifestat la 96 de km distanță de Tutuala, Timorul de Est, țară din Asia.

Tot astăzi, 29 decembrie, un cutremur cu magnitudinea 5,7 a avut loc în Insula Creta, care a fost resimțit și în Egipt, scrie Antena3.ro.

Autoritățile egiptene au anunțat că seismul a fost resimțit în unele orașe ale țării. Potrivit Reuters, nu au fost raportate persoane rănite sau pagube materiale.

Două cutremure s-au produs marți în România

Un cutremur slab cu magnitudinea de 3,3 s-a înregistrat marţi după amiaza, la ora locală 17:35, în zona seismică Vrancea, judeţul Prahova, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), conform Agerpres. 

Acesta a fost al doilea seism produs marţi, primul de 3,4 pe Richter, având loc la ora locală 13:53, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

Cutremurul din judeţul Prahova a avut loc la adâncimea de 129 de kilometri. El s-a înregistrat în apropierea următoarelor oraşe: 43 km Nord de Ploieşti, 51 km sud-est de Braşov, 100 km Nord de Bucureşti, 111 km nord-est de Piteşti, 148 km vest de Brăila, 150 km sud-vest de Bacău, 153 km Vest de Galaţi, 160 km Est de Sibiu, 165 km Nord de Ruse, 214 km Nord - Est de Craiova.

De la începutul lunii decembrie, în România s-au produs 21 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 4,1 pe scara Richter.

Un sistem conceput să alerteze oamenii cu câteva secunde înaintea unui cutremur și-a confirmat utilitatea la începutul săptămânii trecute, transmite The Verge. Jumătate de milion de telefoane au sunat datorită sistemului ShakeAlert înaintea seismului de 6,2 grade pe Richter din Nord-Vestul statului american California.

ShakeAlert își ia informațiile direct din rețeaua de senzori a autorităților geologice din Statele Unite. Dacă datele oferite de senzori presimt un cutremur mare în zonă, locuitorii sunt avertizați fie prin aplicație, fie prin sistemul de alerte de urgență similar cu RO-Alert. Epicentrul cutremurului de luni a fost în largul oceanului, în dreptul unui mic oraș numit Petrolia. Cel mai mare oraș din apropiere, Eureka, s-a aflat la 70 de kilometri depărtare de sursa seismului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel