Urmărește emisiunea live
Cutremur de magnitudine importantă în România, în urmă cu puțin timp - 16 ianuarie 2022. L-ați simțit?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
foto captură foto INFP
foto captură foto INFP
Un cutremur de magnitudine importantă s-a produs în România, în urmă cu puțin timp, duminică, 16 ianuarie 2022!

Un seism de 4,4 grade s-a produs astăzi în România, la ora 15:43.

Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 s-a produs duminică, la ora locală 15:43, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la o adâncime de 140 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 70 km est de Braşov, 101 km sud de Bacău, 91 km nord-est de Ploieşti, 123 km vest de Galaţi, 124 km nord-vest de Brăila şi 143 km nord de Bucureşti.

„În ziua de 16.01.2022, 15:43:15 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.4, la adâncimea de 140 km.

Cutremurul s-a produs la 70km E de Brasov, 91km NE de Ploiesti, 101km S de Bacau, 123km V de Galati, 124km NV de Braila, 143km N de Bucuresti, 159km NE de Pitesti, 183km SV de Iasi, 183km E de Sibiu, 208km N de Ruse”, a transmis Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

L-ați simțit?

Anul 2022 a început cu activitate seismică intensă

Sâmbătă, în zona seismică Vrancea s-au produs trei cutremure, două în judeţul Buzău cu magnitudini de 3,7, respectiv 3,3, şi unul în judeţul Vrancea, de 3,5 pe Richter.

De la începutul acestui an, în România s-au mai produs 19 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4 pe Richter.

Cel mai important seism din anul precedent a fost înregistrat pe data de 26 mai şi a avut o magnitudine de 4,7. Mişcarea tectonică a fost resimţită şi la Bucureşti.

VEZI ȘI: Mituri despre siguranţa clădirilor la cutremur. La ce ar trebui sa ne uităm când ne alegem o locuinţă (P)

În România se vorbește despre iminența unui cutremur major, în conștiința colectivă fiind foarte vie amintirea cutremurului din 1977. Iar acest subiect revine în dezbatere inclusiv atunci când vrem să ne alegem o locuință.

”Blocurile vechi sunt mai sigure”, ”E un bloc zdravăn, a fost construit pentru armată/miliție/securitate” sunt câteva dintre frazele pe care le-am auzit sau spus cei mai mulți dintre noi.

Realitatea e că multe mituri legate de rezistența imobilelor, inclusiv a blocurilor, sunt de actualitate în România anului 2021. Dacă ești în căutarea unei locuințe, probabil că ți-ai pus și tu întrebări vizavi de acest subiect. Să fie sau nu blocurile vechi mai sigure? Cum știi dacă imobilul în care ai găsit o locuință pe gustul tău chiar e rezistent la cutremure?

Probabil ai găsit unul sau mai multe oferte de apartamente pe anunțuri imobiliare imoradar24.ro care par promițătoare. Poate că tocmai criteriul rezistență la cutremur e cel care în cazul tău ar face diferența. Iată ce ar trebui să știi la acest capitol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel