Cutremur de magnitudine 7,3 în Venezuela
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Un cutremur de magnitudine 7,3 s-a produs marţi în nordul Venezuelei şi ar putea fi urmat de tsunami, transmite Reuters.

Mişcarea seismică a avut loc la 123,11 km sub suprafaţa scoarţei terestre, arată  US Geological Survey (USGS, serviciul de monitorizare geologică din SUA).

Centrul american pentru tsunami în Pacific a apreciat că este posibil să se declanşeze mai multe tsunami mici de-a lungul coastei de nord a Venezuelei, în apropierea epicentrului. Jessica Turner, geofizician în cadrul USGS, a precizat că adâncimea mare amortizează o parte din efecte, dar un cutremur de o asemenea magnitudine va produce probabil daune, având în vedere şi vulnerabilitatea construcţiilor din zonă.

Ministrul venezuelean de interne, Nestor Reverol, a transmis însă prin internet că nu s-au raportat imediat pagube materiale sau informaţii despre eventuale victime. Reuters relatează că seismul a fost resimţit şi în capitala venezueleană, Caracas, precum şi în insule la vest şi la nord de epicentru, cum ar fi Trinidad şi Tobago sau Saint Lucia.

Vezi și: Maduro, marş de susţinere la Caracas după atacul cu droneGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel