Cutremur de aproape 6 grade în Myanmar
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Inquam/Octav Ganea
Inquam/Octav Ganea
Un cutremur s-a produs în Republica Uniunea Myanmar. 

Un cutremur cu magnitudinea 5,8 s-a produs în Myanmar vineri, a anunţat Centrul Seismologic Mediteranean European (EMSC).

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 10 km, a spus EMSC, transmite Reuters. Deocamdată nu există informații despre pagube și victime.

Myanmar, numită oficial Republica Uniunea Myanmar, cunoscută în limba română și ca Birmania (numele oficial până în 1989), este țara cu cea mai mare suprafață din Asia de Sud-Est Continentală și avea o populație de 54 de milioane în 2017.

Alte cutremure puternice produse în Myanmar

Myanmar se află într-o zonă seismogenă și este predispus la cutremure. Este situat pe marginea sudică a plăcii tectonice euroasiatice și pe marginea estică a plăcii tectonice indiene. Întâlnirea acestor plăci tectonice poate genera activitate seismică, inclusiv cutremure. De-a lungul istoriei sale, Myanmar a fost afectată de mai multe cutremure majore.  Unul dintre cele mai puternice cutremure înregistrate în istorie a avut loc pe 31 iulie 1930. Epicentrul a fost localizat în zona centrală a Myanmarului, iar magnitudinea a fost estimată la 7,3 pe scara Richter. Cutremurul a cauzat pagube semnificative și pierderi de vieți omenești.

Totodată, un cutremur cu magnitudinea de 6,8 a lovit regiunea Mohnyin din Myanmar pe 6 noiembrie 1975. Acest cutremur a cauzat daune semnificative și pierderi de vieți omenești în regiune.

În august 2016, Myanmar a fost lovit de un alt puternic cutremur, cu magnitudinea 6,8, soldat cu moartea a trei persoane şi avarierea unor temple şi pagode în vechea capitală a ţării, Bagan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel