Cutremur de 3.9 grade în România, duminică seara
Autor: Liana Ganea | Publicat pe: 04 dec 2022, 21:53
WhatsApp
arhiva foto
arhiva foto
Un cutremur cu magnitudinea de 3.9 grade pe scara Richter a avut loc în seara de duminică, 4 decembrie, la ora 21:39.

În ziua de 04 Decembrie 2022, la ora 21:39:43 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.9, la adâncimea de 80km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 75km S de Bacau, 99km E de Brasov, 106km NV de Galati, 113km NV de Braila, 122km NE de Ploiesti, 153km SV de Iasi, 172km N de Bucuresti, 193km NE de Pitesti, 198km SV de Chisinau, 209km E de Sibiu.

Cel mai mare seism din acest an a avut loc  la 3 noiembrie 2022 şi a avut magnitudinea de 5,4, în timp ce anul trecut a fost înregistrat pe data de 26 mai un cutremur cu o magnitudine de 4,7 pe Richter.

Ce să faci în cazul unui cutremur puternic 

În cazul unui cutremur, o problemă identificată de unii experți are legătură cu blocarea totală a traficului.

„Nu poți să acționezi din prima clipă, dar acest fenomen al blocajului poate dura o perioadă foarte limitată de timp, până când forțele implicate în salvare intervin”, a spus prefectul Toni Greblă în cadrul unui interviu acordat DCNews.

„Vă asigur că, în ceea ce privește intervenția, toate instituțiile statului sunt pregătite cu mijloace, cu oameni care știu ce au de făcut în cazul unui eveniment nefericit”, a precizat Toni Greblă.

„Problema este că, până să se întâmple neprevăzutul, Doamne, ferește, ar trebui să prioritizăm ordinea în care clădirile intră în consolidare. Dacă ați fi miliardar și mâine ați oferi o sumă consistentă pentru a reabilita două clădiri în București, nu se poate începe reabilitarea, pentru că nu există studii, aprobări, avize, și așa mai departe. Toate necesită timp”, a explicat prefectul Capitalei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?