CUTREMUR cu magnitudinea de 7,2 în Filipine. SUA a lansat alertă de TSUNAMI
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
CUTREMUR cu magnitudinea de 7,2 în Filipine. SUA a lansat alertă de TSUNAMI / Foto: Unsplash.com
CUTREMUR cu magnitudinea de 7,2 în Filipine. SUA a lansat alertă de TSUNAMI / Foto: Unsplash.com
Cutremur puternic în Filipine. USGS a lansat alertă de tsunami.

Un puternic seism cu magnitudinea 7,1 potrivit Institutului de geologie al SUA s-a produs miercuri la ora 17.46 GMT (joi, 01.46 ora locală) în apropierea coastelor filipineze, informează  Agerpres, citând Reuters. Cutremurul a determinat Sistemul de avertizare al SUA să lanseze o alertă de tsunami.

Institutul filipinez de vulcanologie şi seismologie Phivolcs, citat de Xinhua, a anunţat o magnitudine preliminară de 7,3, precizând că seismul s-a produs la o adâncime de 69 kilometri, la circa 19 km nord-est de oraşul Mati din provincia Davao de est din sudul Filipinelor. Mişcarea telurică a fost resimţită şi în provincia Cotabato de sud de pe insula Mindanao şi în provincia Leyte din centrul arhipelagului filipinez.

Filipinele sunt frecvent afectate de seisme, fiind un stat situat pe "cercul de foc" al Pacificului. Cutremurul de joi noaptea a fost resimţit şi în centrul Indoneziei, dar Agenţia indoneziană de meteorologie şi geofizică nu a considerat necesară emiterea unei alerte de tsunami.

Două cutremure puternice în zona Vrancea

Două cutremure s-au produs miercuri în România, la aceeași oră. Primul seism a fost în Transilvania, județul Brașov și a avut magnitudinea 4,4, potrivit Institutului Naţinal de Cercetare-Dezvoltare şi pentru Fizica Pământului (INCDFP). Cel de-al doilea, de 4,2, a fost în Buzău.

Seismul a fost înregistrat la ora 12.31, în Brașov. A avut magnitudinea 4.4 și s-a produs la adâncimea de 169 kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor: 29 km E de Brașov, 78 km N de Ploiești, 124 km SV de Bacău, 125 km NE de Pitești, 136 km N de București, 143 km E de Sibiu, 162 km V de Brăila, 162 km V de Galați.

La aceeași oră, 12.31, s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Buzău, un cutremur cu magnitudinea 4,2, la adâncimea de 140 kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 53 km E de Brașov, 65 km N de Ploiești, 121 km N de București, 127 km SV de Bacău, 132 km NE de Pitești, 137 km V de Brăila, 140 km V de Galați și 167 km E de Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel