Cutremur în România. INFP, anunț
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Tumisu de la Pixabay
Imagine de Tumisu de la Pixabay
Un cutremur cu magnitudinea 3,2 s-a produs sâmbătă, în judeţul Buzău.

Un cutremur slab cu magnitudinea 3,2 s-a produs sâmbătă la prânz, la ora locală 11:27, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la o adâncime de 129 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 57 km est de Braşov, 61 km nord-est de Ploieşti, 131 km sud de Bacău, 134 km vest de Brăila, 137 km vest de Galaţi, 115 km nord de Bucureşti şi 131 km nord-est de Piteşti.

Acesta este al doilea cutremur care a avut loc în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, în ultimele 24 de ore după ce vineri, la ora locală 20:31, un cutremur cu magnitudinea 4 s-a produs în aceeaşi zonă, potrivit Agerpres. 

VEZI ȘI: Scenariu apocaliptic în caz de CUTREMUR: Ce s-ar întâmpla în Capitală imediat după un SEISM de 8 grade

DCNews a prezentat în anul 2014 un scenariu apocaliptic pentru București, în cazul unui cutremur de 8 grade pe scara Richter. Simularea prezintă numărul victimelor, situația spitalelor și cum vor evolua lucrurile în primele ore de după dezastru.  

Scenariul exercițiului simulat pe calculator a fost realizat de către Prof. Dr. Nicolae Steiner - expert internațional NATO pentru Medicina de dezastru, pe baza programului de calculator SMCR1 brevetat de către ORDA în anul 2014.

Beneficiari ai simulării au fost Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență și Direcţia de Sănătate publică a Municipiului București.

Iată cum s-ar desfășura lucrurile în Capitală în cazul unui seism de 8 grade pe scara Richter:

La 10.04.2014 - 02:51 în zona Municipiului Focşani-Vrancea a avut loc un cutremur cu epicentrul la 450 40` latitudine N şi 26o 30` E, de magnitudine 9 grade pe scara Richter, la o adâncime de 141 de km şi o durată de 15 secunde.

- 02:54:00 - Centrul de înştiinţare şi alarmare al Municipiului Bucureşti este înştiinţat de către Institutul Naţional de Seismologie şi Fizica Pământului despre caracteristicile mişcării seismice produse şi că magnitudinea resimţită pe teritoriul Municipiului Bucureşti a fost de 8 grade pe scara Richter.

(Citește continuarea articolului AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel