Cutremur 6 iunie 2023 România. S-a resimțit puternic - Update: Apeluri la 112 în Arad, Sălaj, Maramureş / Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Inquam, de Octav Ganea
Foto: Inquam, de Octav Ganea
Un nou cutremur s-a produs în România, marți seară. Epicentrul seismului a fost în județul Arad.  

Update 3

Ministerul de Interne: Apeluri la 112 în Arad, Sălaj, Maramureş după cutremurul din Banat

Ministerul Afacerilor Interne a informat marţi seara că au fost primite apeluri la 112 în judeţele Arad, Sălaj, Timiş şi Maramureş referitor la cutremurul de pământ produs în Banat. 'Echipajele de pompieri au fost alertate şi sunt pe teren.

Până la acest moment au fost primite apeluri la 112 (şapte în judeţul Arad, unul în judeţul Sălaj, unul în municipiul Timişoara şi unul în judeţul Maramureş) care semnalau desprinderea unor elemente de construcţie de pe imobile ori deplasarea mobilierului în locuinţă.

În alte judeţe unde seismul a fost resimţit, respectiv Bihor, Hunedoara şi Caraş-Severin, nu s-au primit sesizări din partea cetăţenilor', precizează MAI, pe pagina sa de Facebook. 

Update 2

O replică de 3,1 a avut loc la ora 21.04, conform EMSC.

VEZI ȘI - Primarul Aradului a fost surprins în direct de cutremur / video

Update 1

Pompierii intervin, marţi seară, după ce în municipiul Arad localnici de pe mai multe străzi au raportat că elemente de construcţie şi tencuieli au căzut de pe faţadele unor clădiri, o altă misiune de recunoaştere având loc în judeţ.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad declară că au primit mai multe apeluri de la locuitori de pe străzi din zona centrală şi din zona arhitecturală a oraşului, cum ar fi străzile Mărăşeşti, Episcopiei, Decebal sau Lucian Blaga.

'Avem solicitări pentru degajarea unor elemente de construcţie de pe clădiri, cum ar fi tencuieli sau elemente din componenţa arhitecturală a imobilelor. Nu sunt semnalate alte incidente sau victime. De asemenea, echipaje operative au fost trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaştere în municipiu şi judeţ', a declarat, conform Agerpres, purtătorul de cuvânt al ISU Arad, Alexandra Klein.

Știrea inițială

'În ziua de 06.06.2023, 20:26:51 (ora României), s-a produs în CRIȘANA, ARAD un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 5.6 km.

INTENSITATE VII

Cutremurul s-a produs la 20km E de Arad, 50km NE de Timișoara, 71km SE de Bekescsaba, 95km N de Reșița.', conform INFP.

Cutremurul s-a resimțit și în Croația, Ungaria și Serbia.

Cutremurul s-a resimțit puternic în mai multe orașe din România, printre care Timișoara, Arad, Cluj-Napoca, Alba-Iulia.

Vezi și  -  Ce ascund anunțurile de genul „vând apartament în bloc fără risc seismic”

Pe site-urile de imobiliare, foarte des vedem anunțuri de genul „vând apartament în bloc fără risc seismic”. Dar ce înseamnă, de fapt, acest lucru? 

„Atenţie la anunţurile atractive „vând garsonieră în bloc fără risc seismic” care au inundat OLX-ul şi alte site-uri: NU există imobile fără risc seismic, ci doar imobile expertizate şi încadrate în clase de risc seismic/urgenţă, şi imobile cu riscul seismic necunoscut fiindcă nu au fost expertizate. Vezi continuarea aici!

Vezi și - Cu ce a fost înlocuit, în 2023, mitul „blocuri pentru securiști / Armată”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel