Cutiile de pizza, printre produsele care NU se reciclează. Atenție la ce bagi în sacul de gunoi!
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
reciclare
reciclare
Sunt anumite lucruri care nu se reciclează.

Paharele de iaurt sau paharele de ceai şi cafea, pixurile din plastic, cutiile de pizza, respectiv periuţele de dinţi sunt pe lista obiectelor care nu se pot recicla, reprezentând un pericol iminent pentru mediul înconjurător.

Conform unei liste care cuprinde 14 obiecte despre care se credea că se pot recicla, pe prima poziţie se află pungile de cumpărături de plastic şi folia de plastic. Despre aceste tipuri de ambalaje se precizează că sunt foarte des utilizate, dar din păcate nu pot fi reciclate. Se recomandă utilizarea acestora pe cât de puţin posibil şi înlocuirea cu pungi reutilizabile.

În cazul paharelor de iaurt, al paharelor de plastic de unică folosinţă (de apă, de bere) şi al paharelor de ceai şi cafea, specialiştii sunt de părere că este foarte bine de ştiut că aceste tipuri de recipiente, chiar dacă se întâmplă să aibă simbolul de reciclare inscripţionat, nu pot fi reciclate. În acest sens, se recomandă alternativa de a folosi cana termoizolantă şi sticla de apă reutilizabilă din inox sau sticlă, scrie Hartareciclarii.ro.

Alternativă la pizza comandată acasă dacă îți pasă de mediul înconjurător



Printre obiectele ce nu se pot recicla se mai află pixurile de plastic, caserolele din plastic de unică folosinţă, dar şi cutia de pizza. În cazul ambalajului din urmă, se precizează că, deşi acesta este din carton, grăsimea se îmbibă în structura sa, făcând imposibilă reciclarea. ”Ca alternative, ai putea să prepari o pizza delicioasă acasă sau să o mănânci direct la restaurant", notează Hartareciclarii.ro.

În categoria produselor nereciclabile sunt amintite: caserolele de polistiren de unică folosinţă, periuţele de dinţi, beţişoarele de plastic pentru cafea, paiele din plastic, tacâmurile de unică folosinţă din plastic, ambalajele produselor cosmetice (rimel, ruj şi alte farduri), şerveţelele de bucătărie, prosoapele de hârtie şi hârtia igienică, farfuriile, cănile şi paharele ceramice, geamurile şi oglinzile, mai scrie sursa citată.

VEZI ȘI: Plaja din Mamaia, teritoriu inexistent din punct de vedere legal. Primarul Constanței spune când s-ar putea rezolva problema

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel