Custodele Coroanei, de Ziua Crucii Roşii Române: Fără sânge nu poţi salva vieţi. Avem nevoie de donatori
Războiul, dezastrele naturale, epidemiile, sărăcia, migraţia sunt situaţii de criză, dar şi lipsa de sânge este tot o criză, pentru că fără sânge nu poţi salva vieţi, a declarat Custodele Coroanei române, Margareta, preşedinte al Crucii Roşii Române, care a făcut un apel pentru donarea de sânge. Mesajul său a fost transmis cu prilejul împlinirii a 143 de ani de la înfiinţarea Crucii Roşii Române.
'Crucea Roşie Română împlineşte 143 de ani de activitatea umanitară continuă şi constantă. 143 de ani în care a valorificat puterea incredibilă a bunătăţii şi devotamentul oamenilor pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie. Cu grijă şi cu implicarea lor, generaţii de voluntari au făcut bine în viaţa a milioane de oameni. Sunt recunoscătoare şi mândră de dăruirea celor care au oferit constant energia, priceperea, voinţa şi devotamentul pentru a îndeplini misiunea noastră pe timp de pace sau război, în comunităţile sărace, în stradă, în întreaga ţară şi chiar în lume. Înaintaşii noştri au răspuns tuturor necazurilor vremii şi au căutat soluţii pentru fiecare situaţie de criză. Mergând pe urmele lor, ne dorim să facem mai mult şi mai bine. Războiul, dezastrele naturale, epidemiile, sărăcia, migraţia sunt situaţii de criză. Dar şi lipsa de sânge este tot o criză. Fără sânge nu poţi salva vieţi! Promovarea donării de sânge este o preocupare constantă a noastră de mai bine de 50 de ani', a afirmat Custodele Coroanei, la Palatul Elisabeta. Potrivit acesteia, încă de la crearea centrelor de hematologie din România Crucea Roşie a susţinut campanii de educare a populaţiei cu privire la necesitatea vitală a sângelui.
'Chemarea noastră este astăzi la fel de actuală pentru că produsele din sânge sunt perisabile, pentru că medicina a evoluat, pentru că nevoia de sânge este din ce în ce mai mare. În aceste condiţii, avem nevoie de donatori în mod constant. Mulţumesc tuturor celor care lucrează cu noi sau care susţin în orice fel activitatea societăţii noastre. La mulţi ani, Crucea Roşie Română!', a transmis preşedintele Crucii Roşii Române. Directorul general al Crucii Roşii Române, Ioan Silviu Lefter, a făcut un apel către oameni să îşi îndrepte atenţia către cei ale căror vieţi depind de donarea de sânge şi să meargă la centrele de transfuzie din toată ţara pentru a dona.
'7.000 de voluntari, 400 de angajaţi şi 570.000 de beneficiari este bilanţul anul 2018. Suntem mândri şi recunoscători pentru munca lor, pentru diferenţa pe care o fac în rândul comunităţilor. Astăzi dorim să provocăm cât mai mulţi oameni să devină voluntari şi să trăiască acest sentiment nobil de împliniri şi de iubire faţă de cei aflaţi în nevoie. Şi cel mai simplu gest prin care poţi face asta este să donezi sânge. Facem un apel public către români să îşi îndrepte atenţia către oamenii ale căror vieţi depind de donarea de sânge şi să meargă către centrele de transfuzie din toată ţara pentru a dona. Promovarea donării de sânge este o tradiţie de 50 de ani în Crucea Roşie', a spus Lefter.
Potrivit acestuia, ziua de 4 iulie este un motiv de sărbătoare. 'Ziua de 4 iulie este un motiv de sărbătoare, dar şi un moment în care ne amintim cu respect şi recunoştinţă de cei care au pus bazele celei mai vechi şi prestigioase organizaţii din România. Este vorba despre mari personalităţi ale istoriei române precum prinţul Dimitrie Ghica, Nicolae Kretzulescu, George Gr. Cantacuzino, C.A. Rosetti, Ion Ghica, Dimitrie Sturdza, Carol Davila', a precizat acesta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News