Curtea de Conturi, nereguli descoperite la Primăria Cluj-Napoca
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Raportul pe 2013 al Curții de Conturi arată că Primăria Cluj-Napoca a acordat nejustificat scutiri de plată pentru mai multe instituții, în valoare de 5,6 milioane de lei. De asemenea, instituția condusă de Emil Boc nu a încasat veniturile bugetare din regularizarea taxei pentru eliberarea autorizațiilor de construcție.

"Cele mai semnificative abateri de la legalitate şi regularitate cu privire la stabilirea, evidenţierea şi urmărirea încasării veniturilor cuvenite bugetelor locale sunt, la nivelul municipiului Cluj-Napoca, acordarea nejustificată în anul 2013 de scutiri de la plata majorărilor de întârziere aferente obligaţiilor bugetare nefiscale, reprezentând redevenţe (taxe de concesiune), chirii şi alte datorii nefiscale datorate bugetului local, de către persoane fizice şi juridice, în sumă de 5,6 milioane de lei.

De asemenea, nu a fost stabilit și încasat impozitul pe clădiri, datorat de către un hotel de cinci stele, în sumă de 3,1 milioane de lei. Nu au fost stabilite, evidențiate în contabilitate, urmărite și încasate, în toate cazurile, veniturile bugetare cuvenite din regularizarea taxei pentru eliberarea autorizațiilor de construire în sumă de 1,1 milioane lei", se arată în Raportul Curții de Conturi, citat de voceatransilvaniei.ro.

Raportul pe 2013 al Curții de Conturi dezvăluie nereguli petrecute în mai multe primării din județul Cluj.

Citește și: Curtea de Conturi îi dă lovitura fatală lui Stelian Tănase

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel