Curtea de Apel Cluj a respins procesul intentat Guvernului României de către Declic pe tema schimbărilor climatice
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Curtea de Apel Cluj a respins, marți, procesul demarat de Declic contra Guvernului României la începutul anului 2023, pe subiectul schimbărilor climatice.

'Respinge, cererea de chemare în judecată formulată de reclamanţii Asociaţia Declic, Pencea-Brădăţan Elena-Roxana, Brădăţan Tudor-Iulian, Năstăsache-Hopârteanu Cătălina, Mirea Silvia, Dejeu Daniela Luminiţa, în contradictoriu cu pârâţii Primul Ministru, cu sediul în Palatul Victoriei, Piaţa Victoriei nr. 1 sector 1 Bucureşti, Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Ministrul Energiei, ca fiind formulată împotriva unor persoane fără calitate procesuală pasivă.

Respinge, excepţia lipsei calităţii procesuale pasive cu privire la petitul nr. 2 al cererii de chemare în judecată, invocată de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor prin întâmpinare, ca neîntemeiată. Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamanţii Asociaţia Declic, Pencea-Brădăţan Elena-Roxana, Brădăţan Tudor-Iulian, Năstăsache-Hopârteanu Cătălina,Mirea Silvia, Dejeu Daniela Luminiţa, în contradictoriu cu pârâţii Guvernul României, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Ministerul Energiei, ca neîntemeiată.

Respinge cererile de intervenţie accesorie formulate în numele reclamanţilor de intervenienţii Asociaţia Bankwatch România şi Asociaţia 2Celsius. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Cluj, Secţia a III a Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată prin punerea solutiei la dispozitia partilor de catre grefa instantei, azi 06.06.2023.', conform soluției pe scurt a instanței, scrie Gazeta de Cluj.

Platforma Declic solicită judecătorilor să oblige Guvernul, prin Ministerul Mediului și Ministerul Energiei, să adopte măsurile necesare pentru reducerea cu 55% a gazelor cu efect de seră până în 2030 și pentru atingerea neutralității climatice până în 2050.

Vezi și - Actorul care îl joacă pe Mr. Bean, opinie despre mașinile electrice: „Încep să mă simt tot mai păcălit”

Rowan Atkinson, actorul care joacă rolul celebrului personaj Mr. Bean, a scris o opinie pentru prestigioasa publicație The Guardian, despre mașinile electrice. Citește articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel