Curtea de Apel București a respins cererea RCS-RDS, care solicita LPF reluarea valorificării drepturilor TV pentru LIGA 1
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, vineri, că judecătorii Curții de Apel Bucureşti au respins definitiv cererea prin care compania de cablu RCS-RDS a solicitat obligarea LPF la reluarea procedurii de valorificare a drepturilor media aferente partidelor din Liga I.

"Considerăm că această soluţie firească a instanţei va înlătura definitiv orice speculaţie referitoare la presupusa încălcare a legislaţiei concurenţei de LPF prin modalitatea de valorificare a drepturilor media implementată începând cu sezonul 2014-2015.

De asemenea, este important să subliniem discrepanţa evidentă dintre poziţia RCS-RDS SA, care şi-a declarat pe toată durata litigiului INTERESUL pentru preluarea dreptului de transmitere a meciurilor din Liga I, şi poziţia de facto a aceleiaşi companii, diametral opusă, întrucât RCS-RDS SA refuză în continuare să negocieze cu partenerul LPF, Intel Sky Broadcast LTD, preluarea acestor drepturi.

De aceea, reiteram rugămintea noastră ca RCS-RDS SA să contacteze cât mai repede reprezentanţii Intel Sky Broadcast, astfel încât abonaţii RCS-RDS SA să primească, din nou, Liga 1 în casele lor.

Totodată, subliniem că demersurile şicanatorii şi total nefondate, precum acţiunea în justitie intentată de RCS-RDS SA, nu sunt de natură să conducă la atingerea dezideratului declarat nu o dată de RCS-RDS SA şi implicit nici nu servesc în vreun fel intereselor abonaţilor acestei companii, obişnuiţi cu meciurile de fotbal ale Ligii 1, în ultimii ani", a informat LPF pe site-ul oficial.

În acest moment, meciurile din Liga 1 sunt transmise de Orange TV, UPC, Telekom România şi pot fi vizionate şi pe platforma online Seenow.

Vezi și: Soluția LPF pentru românii care nu pot urmări Liga 1

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel