Cursuri suspendate în școli din Hargita din cauza virozelor
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Cursurile au fost suspendate parţial în două şcoli din Miercurea Ciuc după ce mai mulţi copii au fost diagnosticaţi cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi au absentat de la ore.

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Harghita, Cristinel Glodeanu, trei clase pregătitoare şi patru de la ciclul primar de la Şcoala Gimnazială "Petőfi Sándor" şi o clasă din ciclul primar de la Şcoala Gimnazială "Nagy Imre" şi-au suspendat cursurile în perioada 1-21 februarie, după ce au primit acordul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, scrie Agerpres. 

În ultimele zile, numărul de cazuri de viroze în rândul elevilor a crescut, iar rata absenteismului la clasele respective a ajuns şi la 60%.

Luni vor fi reluate cursurile

Conducerile unităţilor şcolare au precizat că luni, 24 februarie, vor fi reluate cursurile, până atunci sălile de clasă unde au fost suspendate orele urmând să fie dezinfectate. Materia aferentă perioadei în care activitatea educativă a fost întreruptă va fi recuperată pe parcursul semestrului al II-lea.

Datele DSP Harghita arată că, în ultima săptămână de raportare, au fost diagnosticate 2.133 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, 101 pneumonii şi 15 noi cazuri de gripă, confirmate prin laborator.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel