Cursuri gratuite de programare și robotică pentru elevii din mediul rural și orașe mici
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Cursuri gratuite de robotică pentru elevii din mediul rural / Foto: Pixabay
Cursuri gratuite de robotică pentru elevii din mediul rural / Foto: Pixabay
Programul CODE Kids ajunge în mai multe școli, centre comunitare, primării și noi biblioteci publice din țară. Timp de 2 ani, copiii învață noțiuni de bază în programare, robotică, realizare de aplicații, jocuri și animații.

Şansă unică pentru copiii talentaţi dar fără posibilităţi materiale! Programul gratuit CODE Kids se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 10-14 ani, care vor să își dezvolte competențele de programare vizuală și STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică). Copiii învață noțiuni de bază în programare, robotică, realizare de aplicații, jocuri și animații. Elevii din medii vulnerabile sau din orașe mici ale României, dar și din unele zone din Republica Moldova pot parcurge cursurile de doi ani ani, gratuit. Părinții trebuie să contacteze biblioteca/centrul/asociația/școala și să îşi înscrie copilul la grupa de începători CODE Kids. Cursurile se țin o dată sau de două ori pe săptămână, în funcție de fiecare localitate.

„Anul acesta avem 109 cluburi active, la nivel național, ceea ce demonstrează avântul pe care l-a prins programul CODE Kids. Entuziasmul copiilor și al coordonatorilor de cluburi este molipsitor! Ne bucură faptul că i-am prins în această vâltoare a cunoașterii și suntem pregătiți să le antrenăm abilitățile digitale și soft skills, astfel încât să fie instruiți pentru profesiile care vor apărea în următorii zece-douăzeci de ani,” spune Mircea Stan, manager de proiect CODE Kids România

Programul s-a extins acum în județele Botoșani, Călărași, Ialomița, Mehedinți, Prahova, Teleorman și Vaslui. 85 de biblioteci publice locale, 10 școli, 7 organizații neguvernamentale, 5 licee și 2 primării s-au alăturat inițiativei, iar până acum au participat la cursuri peste 4.600 de elevi de la lansarea proiectului în 2017.

“Într-o lume în care tehnologia avansează cu rapiditate, CODE Kids reprezintă o oportunitate de alfabetizare digitală pentru copiii din mediul rural, astfel încât aceștia să fie pregătiți să dea piept cu meseriile viitorului. În cei doi ani de program, elevii vor avea acces la noile tehnologii și la instruiri gratuite oferite de profesioniști în domeniu, vor crea aplicații mobile, vor învăța să programeze roboței, își vor dezvolta cunoștințele de matematică, logică și limba engleză și vor descoperi cât e de frumos să lucreze în echipă. Din punctul meu de vedere CODE Kids se rezumă la un singur cuvânt – viitor. (..) Programul oferă șansa copiilor din mediul rural să acceseze un domeniu extraordinar de interesant și complex printr-un club de coding gratuit,” spune Narcis Lunceanu, coordonator tehnic CODE Kids România.

Lista Cluburilor CODE Kids 2022 din țară poate fi consultată pe Edupedu.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel