Curse anulate de Crăciun? Grevă în aeroporturile din Marea Britanie în prag de sărbători
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Angajații aeroporturilor din Marea Britanie au anunțat că pregătesc o grevă majoră de Crăciun. Se așteaptă ca în perioada sărbătorilor să fie o aglomerație uriașă în marile aeroporturile britanice și chiar să fie anulate zboruri.

Angajații de la frontiera aeroporturilor britanice și porturilor spun că vor intra în grevă în anumite perioade din decembrie. În tot acest timp, sindicatul cere guvernului să se întoarcă la masa negocierilor,

Luna trecută, circa 15.000 de membri ai sindicatului PCS (sindicatul funcționarilor publici – n.r.) au votat în favoarea grevei, în cadrul unei discuții legate de salarii, pensii, locuri de muncă și disponibilizări.

Membrii sindicatului au confirmat că vor ieși în stradă în perioada 23-26 decembrie și în perioada 28-31 decembrie.

Grevele va afecta șase aeroporturi britanice: Birmingham, Cardiff, Gatwick, Glasgow, Heathrow (terminalele 2-5) și Manchester – precum și în portul Newhaven. Grevele vor avea un efect major asupra celor care folosesc serviciile publice din Marea Britanie, a transmis Mark Serwotka, secretarul general al sindicatului PCS.

„Am încercat de luni de zile să negociem, dar am fost ignorați”, a declarat Mark Serwotka, în cadrul unei conferințe de presă la Londra. „Nu a fost pus la dispoziție sau pus pe masă niciun ban”, a mai spus el.

Doi reprezentanți ai aviației au spus că pasagerii ar trebui să se aștepte la aglomerație, dar că sistemul va continua să funcționeze. Un șef de aeroport, potrivit The Telegraph, a spus că cel mai probabil vor fi curse anulate.

Barurile din Marea Britanie s-ar putea închide

Multe pub-uri şi berării din Marea Britanie vor fi forţate să se închidă definitiv deoarece se vor confrunta cu pierderi importante dacă nu va fi prelungită reducerea facturilor la energie, informează luni PA Media/dpa. Într-un nou raport al Frontier Economics, produs pentru British Beer şi Pub Association (BBPA), calculele au arătat că, odată cu revenirea facturilor la energie la tariful lor obişnuit începând cu luna martie, pub-urile şi producătorii de bere vor avea o pierdere în medie de 20% .

Firmele au beneficiat de schema de reducere a facturilor la energie, dar se confruntă cu o situaţie incertă după ce aceasta va înceta la sfârşitul lunii martie. Costurile cu energia sunt cea mai mare ameninţare şi "ar fi şi mai letal" atunci când schema de ajutor se va încheia, conform raportului. Acest aspect se adaugă inflaţiei costurilor din alte sectoare ale acestor afaceri, precum alimentele şi băuturile şi salariile.

Emma McClarkin, directorul executiv al BBPA, a declarat:"O garanţie pe termen lung care să garanteze că vor fi echitabile şi rezonabile costurile şi contractele din domeniul energetic odată cu venirea primăverii nu poate veni destul de repede pentru pub-urile şi producătorii noştri de bere. Ei îşi fac planuri acum pentru lunile următoare şi au nevoie de asigurarea că facturile nu vor creşte şi nu vor elimina complet profiturile. Acest raport demonstrează poziţia unică în care se găseşte sectorul nostru, vulnerabil la inflaţia costurilor pe întregul său lanţ de aprovizionare, profund conştient de scăderea încrederii consumatorilor şi dorind să evite creşterea preţurilor pentru clienţi", scrie Agerpres. 

Citeşte mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel