Curs gratuit de cubism la Muzeul Naţional Regina Sofia din Madrid
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Muzeul Naţional Regina Sofia din Madrid a devenit primul centru cultural din lume care oferă un MOOC (Massive Open Online Course) despre arta contemporană, un curs gratuit, online şi destinat publicului larg, despre cubism ca avangardă fundamentală a modernismului, relatează miercuri EFE.

"Cubismul este primul limbaj universal al artei populare. Existe multe paralelisme cu societatea actuală, fascinaţia pe o simţim azi pentru progresele tehnologiei seamănă foarte mult cu contextul în care a apărut cubismul", a explicat director muzeului, Manuel Borja-Villel, la prezentarea joi a cursului.

Operele lui Juan Gris, María Blanchard, Picasso, Braque şi alţi artişti contemporani vor fi axele centrale ale acestui curs care începe în contextul artistic, social şi ştiinţific al secolului XX când a apărut cubismul, pentru a se încheia în prezent, trecând prin curente cubiste alternative, precum cel din Argentina sau Polonia.

"Cubismul este primul limbaj al modernităţii şi cel mai relevant, pentru că s-a rupt de punctul unic de viziune, viziunea statică şi tridimensionalitatea înşelătoare", a asigurat responsabilul activităţilor culturale ale centrului Regina Sofia, Chema González.

Cursul a fost desfăşurat în comun de Chema González, de profesorul Joan Campas Montaner şi de responsabila pentru Colecţii Itinerante a Fundaţiei Telefónica, Laura Fernández Orgaz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel