CURS BNR, 31 ianuarie 2022. Informațiile zilei despre EURO. Cifrele momentului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Oana Pavelescu
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
CURS BNR, 31 ianuarie 2022. Sunt anunțuri importante de la BNR, cu privire la cursul de schimb valutar. Iată ce se întâmplă cu principalele monede. 

CURS BNR, 31 ianuarie 2022. Bancherii BNR au apreciat recent că raportul leu/euro s-a menţinut relativ stabil pe palierul mai înalt atins în ultima lună a trimestrului III 2021, chiar şi în condiţiile majorărilor mai mari ale ratelor dobânzilor-cheie efectuate de către băncile centrale din regiune.

CURS BNR, 31 ianuarie 2022. Riscurile la adresa ratei de schimb a leului sunt, însă, ridicate şi cu potenţiale implicaţii adverse asupra inflaţiei şi a indicatorilor de vulnerabilitate externă, atrag atenția reprezentanții BNR, evocând, în principal, trendul de accentuare a dezechilibrului extern şi incertitudinile asociate procesului de consolidare bugetară în contextul crizei energetice şi al mersului pandemiei, precum şi probabila accelerare a normalizării conduitei politicii monetare de către Fed, de natură să afecteze apetitul global pentru risc, notează Agerpres.

Citește și: Metoda celor trei plicuri, mod simplu de a economisi bani pentru copii

"După părerea mea, euro a trecut deja de 5 lei, pentru că anumite bănci deja au început să lucreze cu 5 lei/euro (n.r. în operațiune bancare: tranzacții, schimb valutar). Sigur că este o chestiune care nu este generalizată, nu putem vorbi despre trecerea de 5 lei, dar băncile, care au flerul lor al al pieței monetare, au simțit că lucrurile merg în direcția aceea. În mod normal orice conflict, orice încălzire a situației unei țări duce la deprecierea monedei așa încât ne putem aștepta și în șir faptic adică prin muncă, prin fluxurile permanente, nu numai cele interbancare, să asistăm la o creștere a euro față de leu. Banca Națională, în mod sigur, va face eforturi să mențină sub 5 lei valoarea euro, pentru că 5 este un prag psihologic care poate să creeze mai multă vâlvă decât efectele economice reale. Lucrurile se transformă într-un fel de catastrofă. Interpretează lucrurile mult mai grav decât sunt.", a explicat recent analistul economic Mircea Coșea, pentru dcbusiness.ro. 

Vezi mai mult aici

CURS BNR, 31 ianuarie 2022. Euro a ajuns astăzi la 4.9468, după o creștere cu 0.0009, anunță BNR. 

CURS BNR, 31 ianuarie 2022. Leul s-a apreciat în fața dolarului SUA cu 0.0140, valoarea dolarului american ajungând la 4.4284 lei. De asemenea, și-n fața francului elvețian a crescut leul, cu 0.0227. Francul elvețian a ajuns la 4.7472 lei. 

CURS BNR, 31 ianuarie 2022. Lira sterlină se apropie de 6 lei. Astăzi, are o valoare raportată de BNR de 5.9528, creșterea fiind de 0.0043. 

Leva bulgărească a ajuns la 2.5292 lei, după o creștere cu 0.0004, iar lira turcească se află la 0.3287, după o creștere cu 0.0029 lei. Gramul de aur depășește 255 de lei, fiind raportat la 255.1269 lei.

Toate valorile anunțate astăzi de BNR sunt valabile pentru toate tranzacțiile din următoarea zi.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel