CURS BNR - 17 martie 2020. EURO, CREȘTERE fulminantă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Euro continuă să crească accelerat în fața leului. Cursul BNR al zilei! 

EURO a ajuns astăzi la un nou record: 4,8448. Creșterea este cu 0,0206 lei. 

Și dolarul SUA a crescut semnificativ, apropiindu-se de un record. 4,3880 este valoarea zilei, după o creștere cu 0,0678 lei. 

Francul elvețian a ajuns astăzi la 4,5885, după o creștere cu 0,0186 lei. 

Lira sterlină continuă să scadă. Astăzi este cotată la 5,3123, după o scădere cu 0,0039 lei. 

Și gramul de aur își continuă scăderea, dar mult mai frânat față de ziua precedentă. 207,6707 este valoarea unui gram de aur, în scădere cu  1,1868 lei față de luni. 

La începutul anului, estimările optimiste erau că euro va ajunge la 4,85 la finalul anului 2020. Însă, se pare că impactul ultimelor evenimente este semnificativ. 

Cursul, impactat de cerere și ofertă

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a spus, astăzi, la Digi24, că ”e context regional și e contextul crizei, pentru că, dincolo de 11 indicatori economici care presează pe cursul de schimb, există unul deasupra tuturor: cererea și oferta. În momentul de față, cursul depinde de cât de mare este cererea și cât de mare poate fi oferta care s-o acopere”. 

Întrebat dacă va ajunge EURO la 5 lei, Adrian Vasilescu a răspuns: ”N-am dreptul să mă gândesc la așa ceva, pentru că BNR și orice bancă din lumea asta, despre cursul de schimb, nu vorbește decât în clipa în care se analizează lucrurile”. 

”Urgență: Să meargă exporturile”

Când se va opri creșterea? ”Dacă exporturile încetează, valută în țară vine mai puțină. Una dintre urgențe este să meargă exporturile” a subliniat consilierul guvernatorului BNR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel