Curăță un cartof crud în 5 secunde: trucul genial al bucătarilor pentru a economisi timp
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Curăță un cartof crud în 5 secunde, trucul genial al bucătarilor pentru a economisi timp. Sursa foto: freepik.com
Curăță un cartof crud în 5 secunde, trucul genial al bucătarilor pentru a economisi timp. Sursa foto: freepik.com
Poți curăța un cartof crud în 5 secunde? Da, dacă știi tehnica potrivită, folosită în bucătăriile restaurantelor pentru a economisi timp.

Cartofii sunt cele mai folosite legume în bucătărie, fiind cele mai apreciate. Fierți sau prăjiți, cartofii sunt sățioși și plini de vitamine. Cu toate acestea, curățarea lor durează mult timp, mai ales dacă legumele sunt crude. Sunt câteva mici secrete folosite în bucătăriile restaurantelor, unde este esențial ca totul să se facă repede.

Dacă curățarea cartofilor deja fierți poate fi relativ rapidă, a face acest lucru cu cei cruzi nu este atât de ușor și rapid. Ai nevoie de un cuțit foarte ascuțit, dar riști mereu să te rănești. De asemenea, nu toți cartofii au o suprafață netedă. Unii au o formă neregulată și trebuie să depui efort ca să-i decojești perfect. Iar dacă legumele sunt mici, muncă va fi migăloasă și va dura mult.

Prăjitură cu ricotta și caise uscate. Un desert fabulos, care va dispărea rapid de pe masă

În primul rând, pune o oală cu apă pe foc. Între timp, spală bine cartofii în apă curentă. Apoi fă o incizie pe coaja. O poți face pe verticală sau orizontală pe toată circumferința cartofului. Când apa fierbe, adaugă cartofii și gătește-i 5 minute. Trebuie să respecți timpul, dacă vrei ca legumele să fie crude. În timpul celor cinci minute, apa va pătrunde sub coajă cartofilor și va fi mai ușor de îndepărtat.

După cinci minute de fierbere, pune cartofii într-un castron cu apă rece și cuburi de gheață. Șocul termic va face operația de curățare mai ușoară. În acest moment, te poți ajuta cu un cuțit mic pentru a ridica coaja de-a lungul inciziilor sau pur și simplu îți poți folosi doar degetele. Pur și simplu, răsucește coaja de-a lungul inciziei. Coaja se va desprinde foarte ușor. Deci, iată cum poți curăța un cartof crud în timp record.

Lapte prăjit, un desert fantastic, cu o crusta crocantă și crema fină în interior. Rețeta bucătarilor spanioli

Dacă ai nevoie de cartofi fierți, procedura este și mai ușoară. Poți proceda în același mod, doar că prelungești timpii de fierbere a legumelor. Pentru a înțelege dacă legumele sunt fierte, folosește metoda furculiței. Dacă legumele sunt moi, este timpul să oprești aragazul.

 

Dieta cu cartofi, sățioasă și eficientă

Acum că știi cum să cureți rapid cartofii, poți încerca dieta cu cartofi a lui Robert Pattinson. Actorul a povestit că a urmat o dietă de 15 zile, consumând doar cartofi fierți. Singurul condiment folosit a fost sarea roz de Himalaya. Actorul spune că, dintre numeroasele diete încercate, cea cu cartofi fierți a fost cea mai eficientă pentru slăbit și detoxifierea organismului.

Cu siguranță cartofii ar putea avea un efect de detoxifiere și te pot ajuta să slăbești. La urma urmei, 100 de grame de cartofi are doar 76 de calorii și o putere mare de sațietate. Cartofii conțin și un procent bun de vitamina A, cunoscută pentru acțiunea sa antiinfecțioasă. Dar înainte de a începe o dietă atât de drastică, nu uita să consultați un medic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel