Curăță jaluzelele, rapid și ușor, cu mijloace improvizate, pe care toată lumea le are în casă
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Curăță jaluzelele, rapid și ușor, cu mijloace improvizate, pe care toată lumea le are în casă. Sursa - pixabay.com
Curăță jaluzelele, rapid și ușor, cu mijloace improvizate, pe care toată lumea le are în casă. Sursa - pixabay.com
Spălarea jaluzelelor necesită mult timp, dar acest proces poate fi accelerat.

În primul rând, nu este necesar să scoateți jaluzelele de la geam pentru a le spăla de praf. Lăsați-le pe geam și folosiți mijloace pe care le aveți la îndemână pentru a le curăța rapid și ușor.

În magazine se găsesc diverse dispozitive cu ajutorul cărora puteți curăța jaluzelele orizontale sau verticale. Dacă nu aveți astfel de unelte, puteți folosi șosete obișnuite, care sunt la fel de eficiente.

Adio facturi mari: Activați această funcție a cuptorului înainte de a-l porni

Luați o șosetă, înmuiați-o într-un lighean cu apă și detergent lichid, apoi trebuie să o stoarceți bine. După aceea, îmbrăcați șoseta umedă pe o mână. Cu ajutorul șosetei începeți să ștergeți ambele părți ale lamelor jaluzelei. În acest fel, veți aduna rapid tot praful.

Dacă îți dorești să cumperi un dispozitiv modern pentru spălarea jaluzelelor în casă, atunci îți sugerăm să încerci niște clești speciali cu vârfuri din microfibră.

Alternativ, puteți înfășura capetele cleștilor de bucătărie cu o cârpă (cele de microfibră funcționează cel mai bine, dar și alte cârpe sunt în regulă) și ștergeți jaluzelele.  

Mâncarea s-a ars? Cum poți elimina mirosul neplăcut din casă: trucuri ingenioase, pe care nu le cunoști 

Jaluzelele textile nu pot fi curățate așa. Acestea trebuie îndepărtate de pe geam și spălate. Astfel de jaluzele se pun la înmuiat în apă cu detergent pentru 30 de minute. Apoi, cu un burete, puteți șterge ușor jaluzelele. La final, clătiți-le și atârnați-le pe un suport de haine ca apa să se scurgă. După ce apa s-a scurs, atârnați jaluzelele la locul lor, fără a aștepta uscarea completă. Astfel, jaluzelele se vor usca și nu vor fi șifonate.

BONUS. Curăță plasele de la geamuri înaintea sezonului rece. Nu trebuie să le demontezi

Ferestrele sunt echipate cu plase împotriva țânțarilor și a muștelor? Iată toate remediile care vă permit să le curățați în scurt timp, fără a fi nevoie să le demontați.

În primul rând, îndepărtați praful. Când vă decideți să curățați plasele împotriva țânțarilor trebuie să începeți întotdeauna prin îndepărtarea prafului de pe plasă și dintre colțuri. Pentru acest pas important, puteți folosi un aspirator sau o cârpă simplă de microfibră.

Curățarea plaselor cu un aspirator este perfectă dacă ai puțin timp la dispoziție. Trecând cu aspiratorul peste plasă și prin colțuri, veți aduna tot praful. Dacă, pe de altă parte, aveți mai mult timp la dispoziție, puteți folosi o cârpa din microfibră, cu care veți șterge plasa.

Elimina ușor grăsimea de pe aragaz și de pe blatul de lucru. Cel mai eficient truc

După ce ați îndepărtat praful, trebuie să le spălați. Pentru a curăța plasele fără a fi nevoie să le demontați, puteți folosi săpun de Marsilia. Doar turnați puțin săpun de Marsilia într-un sticlă cu pulverizator și adăugați apă până când recipientul se umple. 

Pulverizați lichidul pe plase, frecați-le cu o perie de plastic și apoi clătiți-le cu multă apă. Puteți adăuga și câteva picături de suc proaspăt de lămâie în recipientul în care ați pus săpunul de Marsilia.

Chiuveta din oțel inoxidabil s-a înnegrit? Un produs ieftin vă scapă de problemă și vă scutește de cheltuieli

Turnați 100 ml de oțet alb într-o sticlă cu pulverizator și diluați-l cu un litru de apă. Agitați totul și pulverizați lichidul pe plasele de la geamuri.  

O modalitate foarte bună de a curăța plasele de la ferestre este să folosiți amoniac. Pentru a pregăti un detergent pentru curățarea plaselor veți avea nevoie de: 2 litri de apă și 400 ml de amoniac. 

Turnați cele două lichide într-un bol și așteptați câteva minute. Înmuiați în lichid un burete de vase și  frecați-l pe plasă. După ce ați dezinfectat întreaga suprafață, clătiți cu multă apă rece.

Nu aruncați covorașul din baie, care pare uzat. Îl puteți face din nou pufos și moale. Iată cum

În timpul curățării plaselor, este necesar să verificați întotdeauna informațiile furnizate de producător, pentru a ști cum se tratează materialul din care care au fost realizate. Evitați folosirea uleiurilor, deoarece acestea vor strica suprafața plasei. Dacă, în schimb, plasele sunt din fibră de sticlă, puteți folosi abur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel