Curăță cuptorul cu microunde de grăsime: va străluci de curățenie cât ai zice pește
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Curăță cuptorul cu microunde de grăsime. va străluci de curățenie cât ai zice pește. Sursa - pixabay.com
Curăță cuptorul cu microunde de grăsime. va străluci de curățenie cât ai zice pește. Sursa - pixabay.com
Cuptorul cu microunde este folosit foarte des în bucătărie, motiv pentru care se murdărește rapid.

Pentru a întârzia momentul curățării cuptorului cu microunde, se recomandă utilizarea unui capac special cu care se acoperă alimentele. Dar asta nu anulează faptul că trebuie să îndepărtați murdăria și resturile alimentare. 

Folosește două ingrediente simple: pernele și pilotele vor fi perfect curate și parfumate

Lămâia îndepărtează orice murdărie dacă este folosită corect. Pentru a curăța cuptorul cu microunde, ai nevoie de 1-2 pahare de apă, un bol pentru microunde, 1 lămâie, bureți și cârpe uscate.

Trebuie să umpli un vas cu apă și să adaugi suc de lămâie. Tăie restul fructului și pune  bucățile în bol. Vasul se dă în cuptorul cu microunde, pornit la putere maximă, pentru 10 minute. Nu deschide cuptorul pentru încă 5 minute, apoi șterge-l cu un burete și o cârpă uscată.

Nu mai cumpărați pâine feliată. Iată trei motive întemeiate

Bicarbonatul de sodiu este un remediu universal pentru casă.  Vei avea nevoie: 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu, 2 pahare cu apă, bureți și cârpe uscate. 

Pune bicarbonatul într-un recipient cu apă și dă-l în cuptorul cu microunde pentru 10-15 minute, la putere maximă. După ce timpul a expirat, nu deschide ușa cuptorului timp de câteva minute. Ulterior, scoate vasul cu apă. Murdăria de pe pereții cuptorului poate fi eliminată ușor cu un burete umed. La final, șterge cuptorul cu o cârpă uscată.

Cea mai ușoară modalitate de a curăța frunzele plantelor de cameră de praf

Și acidul citric îndepărtează murdăria și grăsimea. Ai nevoie de un bol pentru microunde, 2 pahare cu apă, 1-2 linguri de acid citric, bureți și cârpe uscate. Se toarnă acid citric într-un vas cu apă, care se pune în cuptorul cu microunde timp de 10 minute, la putere maximă. După ce timpul a trecut, șterge cuptorul cu un burete și o cârpă.

Oțetul este un alt remediu universal, capabil să elimine grăsimea și mucegaiul. Ai nevoie de: 3 linguri oțet 9%, un bol pentru microunde, 1-1,5 pahare de apă, bureți și cârpe uscate. Toarnă oțetul într-un vas cu apă și pun-l în cuptorul cu microunde timp de 10 minute, la putere maximă. După ce timpul a trecut, șterge cuptorul cu un burete și o cârpă.

BONUS. Curăță toată casă doar cu oțet de mere: este ieftin, rapid și ecologic

Oțetul de mere este o soluție miraculoasă: poate trata răcelile și calma înțepăturile de țânțari. De asemenea, vă poate ajuta să vă curățați casa. 

Iată câteva moduri de a vă curăța întreaga casă cu oțet de mere. 

O soluție făcută din oțet de mere și apă, în proporții egale, este un excelent produs de curățare a bucătăriei, care poate elimina și bacteriile. Folosiți soluția pentru a curăța blaturile de lucru, cuptoarele cu microunde, aragazul, dar și vasele.

Și pentru că oțetul este diluat, nu trebuie să vă faceți griji că acidul va distruge suprafețele sau le va atenua strălucirea.

Un sfert de pahar de oțet de mere, adăugat în mașina de spălat vase, va îndepărta petele de pe ceștile de cafea și paharele de vin.

Plante de interior, ușor de întreținut: pot fi ținute în dormitor sau sufragerie

Oțetul de mere luptă împotriva mucegaiului din baie. În funcție de gravitatea problemei, puteți trata baia cu oțet pur de mere sau îl puteți dilua cu puțină apă. Pentru un miros plăcut, adăugați câteva picături de ulei esențial de lămâie.

Dacă aveți o scurgere înfundată în baie, adăugați mai întâi aproximativ ½ pahar de bicarbonat de sodiu, apoi un pahar de oțet și, la final apă fierbinte. După aproximativ 15 minute, clătiți totul cu apă clocotită.

Ușa cuptorului este murdară de grăsime? Cu trucurile bunicii va fi ca nouă

Dacă ați luat masa la lumina lumânărilor și ceara s-a scurs pe masă, nu vă panicați. După ce ceara se usucă, o puteți răzui cu o spatulă. Ștergeți apoi masa cu o cârpă înmuiată în oțet de mere diluat.

O soluție de oțet de mere poate fi folosită și pentru a îndepărta petele de pe pereți. Pentru a curăța o pată de pe covor, amestecați câteva linguri de sare cu oțet și aplicați pasta obținută pe pată. Peste 10 minute, aspirați. 

Curăță și dezinfectează scurgătorul pentru vase cu metodele bunicilor: va străluci și va fi ca nou

Pentru a curăța mașina de spălat, adăugați două pahare de oțet de mere în sertarul pentru detergent și porniți un ciclul de spălare fără a pune haine în mașină.

Pentru a vă păstra rufele mai curate și fără mirosuri, puteți adăuga, de asemenea, un pahar de oțet de mere la fiecare spălare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel