Curăță cuptorul cu microunde cu praf de copt: în câteva minute vei scăpa de de grăsime și murdărie
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Curăță cuptorul cu microunde cu praf de copt, în câteva minute vei scăpa de de grăsime și murdărie. Sursa - Pexels
Curăță cuptorul cu microunde cu praf de copt, în câteva minute vei scăpa de de grăsime și murdărie. Sursa - Pexels
Mulți dintre noi folosesc zi de zi, cuptorul cu microunde. Unii îl folosesc chiar de  mai multe ori pe zi, pentru a încălzi alimente. Prin urmare aceste aparate electrocasnice se murdăresc rapid, iar grăsimea și murdăria devin un teren propice pentru bacterii.

Cuptorul cu microunde  trebuie mereu curățat, în acest sens, existând mai multe metode.  În loc să cumpărați produse chimice de uz casnic scumpe pentru a curăța cuptorul cu microunde, este mai bine să utilizați o metodă mai ieftină. 

Lămâie și apă:  Este suficient să turnați apă într-un vas, să stoarceți o jumătate de lămâie în el, să adăugați și coaja de lămâie și să puneți acest amestec la cuptorul cu microunde.  Porniți cuptorul pentru câteva minute, până ies aburi din vasul cu apă.

Lucruri inutile pe care le păstrezi, ani de zile: scapă acum de ele și casa ta va fi mai spațioasă și curată

Așteaptă câteva minute înainte de a deschide cuptorul. După aceea, vei constata că toate alimentele uscate și grăsimea depusă pe pereții cuptorului se îndepărtează mult mai ușor, iar lămâia lasă în urmă o aromă plăcută.

O altă modalitate ieftină, care vă ajută să curățați rapid și ușor cuptorul cu microunde, este să umeziți un prosop și să-l lăsați să se încălzească în cuptor, timp de două minute. Prosopul va înmuia orice bucată de mâncare uscată. După ce se răcește, trebuie doar să ștergi interiorul cuptorului.

Planta pe care toată lumea trebuie să o aibă în casă: parfumează interiorul și ține insectele departe

Praf de copt este un produs versatil, care este adesea folosit și la curățare. Acest ingredient, atât de util în bucătărie, este potrivit pentru îndepărtarea celor mai dificile pete de grăsime și a alimentelor uscate. Trebuie să amestecați o lingură de praf de copt cu apă pentru a face o pastă și să o aplicați pe suprafața cuptorului cu microunde. 

Lăsați amestecul pe zonele murdare timp de cinci minute. După aceea, toate petele și bucățile de mâncare pot fi  curățate rapid cu un burete umed, fără frecare. 

Cum îți poți desfunda cel mai ușor chiuveta. Metoda care nu ai fi crezut că poate funcționa 

Curățarea unei scurgeri poate fi un coșmar absolut, mai ales atunci când nu ai la cine apela pentru a te ajuta. Cu toate acestea, există modalități super eficiente de a obține rezultate similare cu cele pe care le-ar avea și un instalator profesionist.

Scurgerile blocate se realizează de obicei prin acumularea de alimente, grăsimi sau păr. Deși problema, în cazuri extreme, poate necesita un instalator profesionist, în majoritatea situațiilor, le puteți desfunda singuri folosind ce aveți prin casă. Drenurile înfundate sunt una dintre micile supărări ale vieții, iar uneori problema poate fi atât de gravă încât o simplă reparație te costă câteva sute bune de lei.

Sunt adesea cauzate de acumularea de alimente, grăsime și păr care s-a adunat în timp, ceea ce îngreunează trecerea apei. Unsoarea în special poate fi un coșmar de care scăpați, dar, din fericire, există câteva trucuri pentru a face lucrurile să se miște din nou.

Curăță chiuveta din bucătărie cu făină: un truc ingenios la care, cu siguranță, nu te așteptai

Bicarbonat de sodiu și oțet:  Pentru o soluție foarte eficientă, care nu conține substanțe chimice, încercați să utilizați un amestec de oțet alb și bicarbonat de sodiu, pe care este posibil să le aveți deja în casă.

Scoateți orice exces de apă din chiuvetă, apoi puneți o cană de bicarbonat de sodiu în interiorul scurgerii folosind o lingură și, dacă este necesar, împingeți pulberea în țeavă.

Apoi, adăugați o cană de oțet alb și acoperiți scurgerea cu un dop sau un capac înainte de a lăsa amestecul să stea timp de 15 minute, după care ar trebui să puteți lăsa apa fierbinte să curgă prin scurgere fără probleme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel